.

A continuació us presentem un petit recull d'eines que enregistren el vostre escriptori i us permeten de crear aquests videotutorials, depenent del sistema operatiu que utilitzem, les prestacions que cerquem i el temps que li volem dedicar al nostre videotutorial, triarem una eina o una altra:

Captura camstudio
Camstudio

Programari de codi lliure, únicament per a Windows, molt senzill d'utilitzar. Permet enregistrar tota la pantalla o només una regió, es pot enregistrar l'àudio i s'exporta en format .avi o .swf. (cal descarregar també el Loseless còdec).

 

 

captura captivateCaptivate

Programari propietari d'Adobe, únicament per a Windows, desenvolupat especialment per entorns eLearning. Un dels seus avantatges és que crea anotacions automàtiques segons les accions que es realitzen en el moment de l'enregistrament, i permet la interactivitat amb l'alumnat. Es pot exportar a .swf. 

 

logo_dimdim

Dimdim Eina en línia molt interessant per videoconferències, permet crear documents col·laboratius i moltes més opcions, com ara enregistrar les accions que realitzem al nostre escriptori. Crea un .flv, que ens és enviat per correu electrònic per veure'l o descarregar-lo. El desavantatge és que no permet seleccionar una regió més petita que la pantalla completa.

 

captura_jingJing

Programari descarregable per a Windows i Mac, amb un disseny molt atractiu. Podem enregistrar un videotutorial i penjar-lo directament al lloc web www.screencast.com, des del qual podem fins i tot incrustar els nostres vídeos. Disposa d'una versió gratuïta amb límit de visualitzacions, per aquesta raó és recomanable realitzar l'exportació a .swf.

 

captura kdenliveKdenlive

Programari multiplataforma de codi lliure per editar vídeo. És molt complet, es treballa amb una línia de temps i s'hi poden afegir transicions i efectes de vídeo. La darrera versió (0.7.4) permet la captura d'escriptori i d'àudio, així com la importació d'altres clips de vídeo, de manera que es pot enregistrar i postproduir videotutorials més elaborats.

 

captura screentoasterScreentoaster

Eina en línia molt completa per fer videotutorials ràpidament. Podeu enregistrar primer el vídeo i després l'àudio, o els dos alhora. També permet editar subtítols. Exporta a .mov o a .swf i permet la incrustació des del mateix Screentoast. Un cop pujat o desat no s'hi poden fer modificacions al vídeo, només al descriptiu del lloc web (utilitza un applet de Java).

 

captura xvidcap

 XVidCap

Programari de codi lliure, únicament per a Linux, que captura la pantalla de manera molt senzilla (botó d'enregistrament i de pausa) afegint-hi àudio simultàniament si es vol. Permet l'exportació als formats més coneguts de vídeo.