Imatge de la plana web de BBVA Open Talent 2013
Imatge de la plana web de BBVA Open Talent 2013.

El programa internacional BBVA Open Talent 2013 vol oferir suport i assessorament a emprenedors/ores i start-ups amb projectes de caràcter tecnològic i innovador. L'edició d'enguany es divideix en dues categories, "Nova Banca" i "Innovació i tecnologia", i els dos projectes guanyadors podran rebre una ajuda de fins a 100.000 euros. El premi serà en forma de projecte en col·laboració amb el Grup BBVA, inversió en el projecte guanyador o promoció i difusió del projecte a través dels diferents canals del grup.

El procés de selecció consta de tres fases:

  1. Presentació de projectes: El termini és obert fins al 8 de maig a les 11.00 am (GMT + 2). Els projectes només poden presentar-se en una de les dues categories.
  2. Votacions públiques: Del 13 de maig al 27 de maig es poden votar els projectes.
  3. Presentació davant públic i jurat: Selecció de 20 finalistes i presentació del seu projecte. En aquesta fase es donaran a conèixer un guanyador per cada categoria.

BBVA Open Talent és una start-up competition que ja compta amb quatre edicions. En la de 2012, s'hi van presentar més de 500 projectes procedents de l'Estat espanyol, Argentina, Colòmbia, Mèxic, Xile, Brasil, Perú, Uruguai i Veneçuela, entre altres països.