Mensaje de advertencia

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

3 projectes de programari obert per resoldre la crisi de la COVID-19

Publicado el 14/04/2020
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inicio
3 projectes de programari obert
3 projectes de programari obert , por Pexels. 2019. Licencia: BY-SA

Diferents solucions de programari lliure i obert treballen per evitar la propagació i el patiment de la situació d'emergència pel coronavirus.

El moviment de programari lliure ha defensat durant molt de temps la importància del dret a reparar, decidir plenament sobre el tipus de tecnologia que utilitzem i comprem i poder remixar i reproduir aparells, tal com es pot fer a través de la música.

Així doncs, durant aquest temps tan difícils, les solucions de programari lliure proporcionen respostes a alguns dels problemes creats per la pandèmia de coronavirus.

Opentrons

La plataforma d'automatització de laboratori de codi obert d'Obertron consta d'una suite de maquinari de codi obert. Opentrons diu que els seus productes poden ajudar a ampliar dràsticament les proves COVID-19 amb sistemes que poden "automatitzar fins a 2.400 proves diàries en dies de la realització d'una mostra". Té previst acumular fins a un milió de mostres provades de cara a l'1 de juliol.

La companyia ja treballa amb agències governamentals federals i locals per determinar si els seus sistemes es poden utilitzar per al diagnòstic clínic sota una autorització d’ús d’emergència. Opentrons es comparteix amb una llicència Apache 2.0. Ho va investigar per primera vegada la biòloga Kristin Ellis, afiliada al projecte.

Chai Open qPCR

El dispositiu OpenPCR és un kit per a proves de PCR creat per Josh Perfetto i Jessie Ho, els creadors de la Chai Open qPCR. Es tracta d’un dispositiu de codi obert DIY que pretén democratitzar l'accés als diagnòstics moleculars i utilitza proves ambientals per identificar el coronavirus.

És un kit que els usuaris poden construir i es comparteix sota una llicència GPLv3.0. El dispositiu pretén democratitzar l'accés als diagnòstics moleculars.

Ventiladors sanitaris

Aquest ventilador de codi lliure és un ventilador de desplegament ràpid que utilitza una màscara de vàlvula de bossa (BVM), també coneguda com a Ambu-bag. Les bosses Ambu són de producció massiva, certificades, petites, senzilles mecànicament i adaptables. Utilitzarà microelectrònica per detectar i controlar la pressió i el flux de l’aire.

Aquest projecte està en fase inicial i compta amb un gran equip amb centenars de persones col·laboradores i es comparteix sota una llicència GPLv3.0.

Te puede interesar también