Cartell de la campanya "Dominem la tecnologia!"
Cartell de la campanya "Dominem la tecnologia!".

La iniciativa s'engega entre el Dia Internacional per l'eliminació de la violència vers les dones, 25 de novembre, i el Dia Internacional dels Drets Humans, 10 de desembre, i proposa realitzar una acció diària per ajudar en l'eradicació de la violència de gènere. Durant els 16 dies que dura, la campanya ofereix una història al dia sobre com afecten Internet i la tecnologia mòbil a la vida de les dones i les nenes, en diferents parts del món.

Algunes són històries de dones i nenes que han patit violència a través d'Internet o utilitzant les tecnologies digitals; algunes altres tiren per terra les idees estereotipades sobre la tecnologia i els rols de gènere; i d'altres són històries que imaginen un món lliure de violència contra les dones. Així, cada història o acció explora un aspecte de la violència contra les dones i la seva interconnexió amb els drets a la comunicació.

Fins ara, a la plataforma de la campanya s'han publicat 10 històries, una per cada dia que ha transcorregut des del 25 de novembre. Fins al 10 desembre, encara teniu uns quants dies per compartir-hi la vostra història o donar difusió a les ja publicades i a les idees per al canvi. Com diu la campanya, hi podeu explicar, escoltar i actuar!