Punt TIC

Setmanari Punt TIC
04 de març - núm. 739

 
 
Trobada territorial del Vallès
 
Aquest dijous us esperem a la trobada territorial del Baix Llobregat!
 

Ho tenim tot a punt per a la segona trobada territorial Punt TIC! Tindrà lloc aquest dijous 7 de març, a l'Òmnia de Santa Coloma de Cervelló i aplegarà dinamitzadors i dinamitzadores del Baix Llobregat. A més de conèixer-se millor i fer xarxa, les persones participants es formaran en tecnologies relacionades amb la cultura 'maker'. Si encara no heu fet la inscripció, afanyeu-vos!

 
 
Exoesquelet de ABLE Human Motion
 
El primer exoesquelet econòmic i lleuger es presenta al 4YFN
 

El saló 4YFM ha comptat amb 760 empreses, les dues terceres parts d'altres països. A Punt TIC, però, ens hem fixat en projectes de Catalunya, com ara ABLE Human Motion, una empresa spin-off de dispositius mèdics de la Universitat Politècnica de Catalunya, que ha desenvolupat exoesquelets robòtics per millorar la mobilitat i independència de les persones amb paràlisi a les extremitats inferiors. Els voleu conèixer?

 
 
Part del cartell de difusió de la jornada `Ciberviolències i participació política de les dones`
 
Jornada sobre les ciberviolències de gènere i la participació política de les dones
 

Dimarts 5 de març, de 19.00 a 21.00 hores, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acollirà una jornada sobre les violències de gènere digitals. S'hi presentarà l'informe 'Las violencias de género en línea' de Pikara Magazine i s'hi compartiran estratègies individuals i col·lectives que s'estan desenvolupant davant les ciberviolències.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Trobada territorial de Punt TIC a Palau-solità i Plegamans

Al Punt TIC de Palau-solità i Plegamans busquen dinamitzador/a

Ofereixen contracte de mitja jornada, amb horari de matins, sobretot. La persona escollida farà formacions, gestió i desenvolupament de projectes. Cal que tingui formació en l'àmbit de l'educació social, experiència mínima de dos anys en realització d'activitats formatives i coneixements en l'ús de les TIC i la fabricació digital.L`Òmnia Club Infantil i Juvenil Sanfeliu - Sant Ildefons dona veu als reporters de Virolai

L'Òmnia Club Infantil i Juvenil Sanfeliu - Sant Ildefons dona veu als reporters de Virolai

Ja fa uns anys que els joves de l'Escola Municipal d'Educació Especial Virolai són una part imprescindible de l'Òmnia Sanfeliu - Sant Ildefons. Ara, han engegat un nou projecte: un blog amb Wordpress en què es van convertir en veritables reporters de la seva realitat. 
 
NOTÍCIES
 

Logotip de HackGirl

TecnoGirl organitza una hackató per a noies d'entre 12 i 18 anys

Des que es va posar en marxa a principis d'any, la iniciativa TecnoGirl no para d'organitzar activitats per fomentar les vocacions tecnològiques de les més joves. El 16 de març farà la hackató HackGirl adreçada a noies d'entre 12 i 18 anys, les quals hauran de resoldre un repte social a través de la tecnologia.

 

Congrés Dones, Ciència i Tecnologia

Terrassa acull un congrés sobre dones, ciència i tecnologia

L'esdeveniment pretén contribuir a visibilitzar les aportacions de dones que treballen en diferents disciplines dels àmbits de la ciència i la tecnologia, i especialment d'aquelles escoles presents al campus de Terrassa Universitària. Tindrà lloc el 6 i 7 de març, al Vapor Universitari de Terrassa.

 
 
 
AGENDA
 
 
Curs de formació en reparació de mòbils I+D per a joves
Del 4 de març al 13 d'abril, Fundació Trinijove - 22@, Barcelona [+info]
Congrés Dones, Ciència i Tecnologia
Del 6 al 7 de març, Vapor Universitari de Terrassa [+info]
Redacció persuasiva per aconseguir més donatius
12 de març, Oxfam Intermón, Barcelona [+info]
HackGirl
16 de març, Tecnocampus, Mataró [+info]
Treure profit dels dispositius mòbils
Del 3 al 10 d'abril, Telecentre Alta Ribagorça, El Pont de Suert [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC