Punt TIC

Setmanari Punt TIC
25 de febrer - núm. 738

 
 
Jornada de la Taula d`Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya en el MWC 2018
 
El vessant més social del MWC, de la mà d'm4social
 

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya organitza en el marc del Mobile World Congress (MWC) i el 4YFN una jornada per donar a conèixer projectes innovadors de l'àmbit social. Des d'm4social ens comparteixen el programa de la jornada i, a més a més, ens recomanen activitats i estands interessant per conèixer el vessant més social del congrés.

 
 
Laia Fargas Fursa i Jofre Güell durant la presentació del Mobile Social Congress 2019
 
Les entitats es mobilitzen per un altre model tecnològic
 

Des de fa tres anys, se celebren, coincidint amb les dates de la Mobile World Congress, el Mobile Social Congress i el Congrés de Sobirania Tecnològica. Són iniciatives sorgides del teixit associatiu, que pretenen mostrar el costat fosc de la indústria electrònica i reivindicar un model alternatiu de consum de productes electrònics i serveis tecnològics.

 
 
Fotografia d`un grup de joves
 
El campus d'estiu de la UPF convida les joves a conèixer la ciència de dades
 

Un any més, la Universitat Pompeu Fabra organitza un campus d'estiu amb la voluntat d'ajudar els i les joves a decidir què volen estudiar en un futur. La proposta inclou cinc cursos relacionats amb les enginyeries, un dels quals s'adreça exclusivament a les noies, amb la voluntat de fomentar les vocacions STEM entre aquestes.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Moment del webinar sobre les subvencions adreçades als Punt TIC

Expliquem en un webinar totes les claus de les subvencions d'innovació social digital

El mes de gener, la Generalitat de Catalunya va publicar l'ordre per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'unes subvencions a través de les quals els Punt TIC podran adquirir maquinari vinculat a projectes i activitats d'innovació social digital i col·laborativa. Mentre esperem la publicació de la convocatòria, hem realitzat un webinar per aclarir tots els dubtes.Participants en el joc del bon internauta

Més de 20 participants van jugar al joc del bon internauta

El Punt TIC de la Biblioteca Lambert Mata i l'Òmnia La Devesa del Pla, de Ripoll, van organitzar una activitat conjunta per al Dia de la Internet Segura 2019, celebrat el 5 de febrer. Més de 20 persones van participar en una dinàmica educativa creada per Internet Segura per conscienciar els més petits sobre els riscos de la navegació per Internet. Al portal de la Xarxa Òmnia trobareu la crònica i les fotos!Cartell del curs de formació en reparació de mòbils I+D per a joves

Curs de formació en reparació de mòbils I+D per a joves

La Fundació Trinijove, que compta amb un Punt TIC - Òmnia, i Andròmines ofereixen a joves d'entre 16 i 29 anys una formació subvencionada de 150 hores sobre reparació de telèfons mòbils. El programa del curs ofereix 100 hores de formació tècnica, 40 hores de formació en competències transversals i 10 hores sobre emprenedoria.IMATGE TIC

Formació per a la innovació i l'acreditació en TIC, a l'Alta Ribagorça

El Punt TIC de l'Alta Ribagorça ha donat a conèixer el seu programa formatiu per als pròxims mesos. Ofereix cursos per preparar la prova ACTIC, així com per aprofundir en dispositius mòbils i en robòtica educativa. 
 
NOTÍCIES
 

Lucía Frechiné rebent el primer premi Bitbot pel treball `Joc, Lectura i... Scratch`

Combinar la lectura i la programació, proposta guanyadora de la segona edició dels premis Bitbot

El passat 20 de febrer es va celebrar l'acte de lliurament de premis Bitbot. S'hi van premiar els millors treballs presentats per alumnes de la formació de monitors/ores en programació i robòtica educatives, que s'organitza en el marc del programa.

 

Informació sobre la segona edició de l``Innobus Metropolità`

L''Innobus Metròpolità' farà una ruta de 12 dies per apropar joves emprenedors a l'ecosistema empresarial

La iniciativa s'adreça a joves amb estudis universitaris finalitzats, que es trobin en situació d'atur i tinguin actitud emprenedora. Hi podran entrar en contacte amb empreses innovadores i potenciar els seus projectes i talent. Dimecres 27 de febrer, es farà una sessió informativa al Citilab de Cornellà.

 
 
 
AGENDA
 
 
Cursos preparatoris per a l’obtenció dels nivells bàsic i mitjà d’acreditació del model ACTIC
Del 25 de febrer al 14 de juny, Telecentre de l'Alta Ribagorça, El Pont de Suert [+info]
Setmana de la Robòtica Social
Del 25 de febrer a l'1 de març, Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona [+info]
YoMo 2019
Del 26 de febrer al 2 de març, La Farga de L'Hospitalet, L'Hospitalet de Llobregat [+info]
Mobile Social Congress 2019: Esclavatge 2.0, de la mina a l'abocador
Del 26 al 27 de febrer, Pati Manning, Barcelona [+info]
IV Congrés de Sobirania Tecnològica
2 de març, La Lleialtat Santsenca, Barcelona [+info]
Congrés Dones, Ciència i Tecnologia
Del 6 al 7 de març, Vapor Universitari de Terrassa [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC