Punt TIC

Setmanari Punt TIC
28 de gener - núm. 734

 
 
Una dona teclejant en un ordinador portàtil
 
La Fundació puntCAT ofereix ajuts a projectes digitals d'entitats sense afany de lucre
 

Es finançaran projectes amb contingut o estructura digital, que tinguin ambició disruptiva, tracció col·laborativa o caràcter estratègic. La convocatòria obre avui, 28 de gener, i tancarà el 28 de març. Els ajuts estan dotats d'un total de 160.000 euros.

 
 
Foto de grup de les participants de l`esdeveniment de llançament de Technovation 2019 a Barcelona
 
En marxa l'edició catalana de Technovation Challenge 2019!
 

Com cada any, Technovation convida equips de noies a resoldre reptes socials a través de la tecnologia. El 24 de gener s'ha donat el tret de sortida a l'edició catalana, amb un esdeveniment celebrat a la Universitat Politècnica de Catalunya. Enguany volen més participants i més mentores!

 
 
Calendari d`accessibilitat de planes web i aplicacions mòbils
 
Consells per crear planes web i aplicacions mòbils accessibles per a tothom
 

La Generalitat de Catalunya ofereix recomanacions per millorar l'accessibilitat de les plataformes digitals i les aplicacions mòbils de l'administració. Els consells, però, són extensibles a altres organitzacions, com ara els Punt TIC i les seves entitats gestores.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Els i les participants de la #trobadaPuntTIC del Vallès

El Punt TIC de Palau-Solità i Plegamans acull la primera trobada #territoriPuntTIC

El 24 de gener ha tingut lloc la primera trobada territorial dels Punt TIC, trobades que han de facilitar la coneixença entre els punts d'un territori i impulsar el desenvolupament de la xarxa. Aquest cop, ens hem trobat al Punt TIC de Palau-Solità de Plegamans, que dinamitza Paloma Valdivia. Us fem cinc cèntims de com ha anat!Cartell de l`activitat familiar a Ripoll, pel Dia de la Internet Segura 2019

Activitat familiar a Ripoll, pel Dia de la Internet Segura 2019

El Punt TIC de la Biblioteca Lambert Mata i l'Òmnia La Devesa del Pla, de Ripoll, uneixen forces per sumar-se al Dia de la Internet Segura 2019 i organitzar una activitat familiar per fomentar la ciberseguretat. La sessió 'Joc del bon@ internauta' tindrà lloc dimarts 5 de febrer, a les 17.30 hores, a la biblioteca. La inscripció es pot realitzar a tots dos centres.Il·lustració que representa la ciberseguretat

L'IMO Lleida se suma al Dia de la Internet Segura 2019

Al Punt TIC de l'Institut Municipal d'ocupació "Salvador Seguí" de Lleida volen promoure la ciberseguretat entre els seus usuaris i usuàries. Han pensat que afegir-se al Dia de la Internet Segura 2019 i organitzar una formació en el marc d'aquesta diada seria la millor manera de fer-ho!El Rusc digital: 12 anys d`apoderament social a través de les TIC

'El Rusc digital': 12 anys d'apoderament social a través de les TIC

'El Rusc digital', de l'Òmnia de Blanes, és un dels tallers de més durada de tot el programa Òmnia. Aquest espai ha acollit des del 2007 un grup reduït de participants de la Fundació El Rusc, que treball amb persones amb discapacitat intel·lectual, per acostar-los a les TIC. 
 
NOTÍCIES
 

Campanya de GT Dones Visibles: `Dotze mesos, dotze estratègies per a bibliotecàries i documentalistes que volen ser visibles`

Dotze mesos, dotze estratègies per visibilitzar les dones bibliotecàries i documentalistes

Aquesta campanya proposa a les bibliotecàries i documentalistes una acció per a cada mes de 2019. La idea és donar visibilitat a les dones que exerceixen aquesta professió. Es tracta d'una iniciativa del Grup de Treball Bibliotecàries i Documentalistes: dones visibles.

 

Taller en una edició anterior de l`ITworldEdu

Ampliat el termini per proposar tallers a l'ITworldEdu 2019

La nova edició del congrés sobre innovació tecnològica en l’àmbit educatiu tindrà lloc el 16 i 17 de maig. Hi parlaran sobre com les TIC han de respondre a les necessitats d’aprenentatge amb una vocació de servei a tot l’ecosistema educatiu. El termini per presentar-hi propostes de tallers d'innovació ha estat ampliat fins al 3 de febrer.

 
 
 
AGENDA
 
 
Edcamp Associacionisme i voluntariat
2 de febrer, Torre Jussana, Barcelona [+info]
Ús segur i responsable de les TIC
5 de febrer, IMO Lleida [+info]
Joc del bon@ internauta
5 de febrer, Punt TIC - Biblioteca Lambert Mata, Ripoll [+info]
Seminari "Eines web: El gestor de continguts"
Del 6 de febrer al 6 de març, En línia [+info]
Som Hackathon Tecnocampus 2019
Del 8 al 10 de febrer, TecnoCampus Mataró [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC