Punt TIC

Setmanari Punt TIC
24 de desembre - núm. 730

 
 
 
"Volem aportar diversitat a la tecnologia per a millorar els productes"
 

Factoría F5 és una escola digital que es defineix com a "inclusiva i solidària". El seu alumnat és divers: diferents franges d'edat, homes i dones en un percentatge quasi idèntic, diversitat d'origen... La formació que ofereixen és 100% gratuïta i el procés de selecció té en compte competències i aptituds, però no coneixements previs. 

 
 
Vídeo explicatiu de l`i.lab de l`Ajuntament de Barcelona
 
Barcelona crea l'i.lab, per afrontar els reptes de ciutat de manera oberta i col·laborativa
 

L'i.lab donarà solucions als nous reptes i demandes de la ciutat i de la ciutadania. Ho farà a través de plantejar reptes i demanar possibles solucions a la ciutadania, les empreses, les universitats i els centres de recerca (Quàdruple Hèlix). L'objectiu és accelerar la innovació urbana sostenible i social a Barcelona.

 
 
Foto de grup de les guardonades en el 12x12 Premi Dona TIC 2018
 
El Pla Dona TIC aglutinarà totes les accions destinades a apoderar les dones en l’àmbit tecnològic
 

Així ho va anunciar el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, durant l’acte de lliurament del Premi Dona TIC 2018, que ha reconegut la trajectòria de vuit dones i dues iniciatives socials i empresarials per la seva contribució a aixecar el sostre de vidre existent al sector TIC.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Un grup de joves participant en un taller al Punt TIC de CO-Innova Sant Feliu

L'aposta cap a la innovació social digital fa créixer la participació en el Punt TIC de Sant Feliu Innova

Des del mes d'abril de 2018, el telecentre forma part del laboratori d'innovació oberta CO-Innova Sant Feliu. Així, als cursos ja clàssics del Punt TIC se'ls han afegit altres sobre programació de videojocs, competències STEAM, realitat augmentada, creació d'aplicacions mòbils o impressió 3D. Això ha fet que la participació hagi passat de 404 persones l'any 2017 a 583 enguany.Cartell per difondre la col·laboració entre l`Òmnia Girona i Girona Emprèn

Girona Emprèn i l'Òmnia Girona fomenten la impressió 3D entre els projectes emprenedors

Les persones emprenedores assessorades pel servei Girona Emprèn tenen ara l'opció de formar-se en disseny i impressió 3D i fer servir les impressores 3D de l'Òmnia Plataforma Educativa. L’objectiu és fomentar i impulsar la innovació, així com facilitar l’accés a les eines de fabricació digital a projectes emprenedors. 
 
NOTÍCIES
 

Curs semipresencial de monitors/ores en programació i robòtica educativa de Bitbot.cat

Curs semipresencial de monitors/ores en programació i robòtica educativa de Bitbot.cat

La Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital engega una nova edició de la formació per a monitors/ores de programació i robòtica, en el marc del programa Bitbot.cat. És un curs gratuït, en format semipresencial, que es realitzarà entre el 10 i el 30 de gener de 2019.

 

WIFI4EU

44 municipis catalans oferiran connexió a internet gratuïta en espais públics, a través de la subvenció WIFI4EU

La meitat dels 500 municipis catalans es van presentar a la primera convocatòria de WIFI4EU. 44 d'ells, el 8,7%, han obtingut l'ajuda de 15.000 euros per instal·lar punts de xarxa sense fils gratuïta a biblioteques, parcs, places, edificis oficials, centres de salut, etc.

 
 
 
AGENDA
 
 
Campus tecnològic de Nadal Xnergic
Del 27 de desembre al 3 de gener, Tecnocampus, Mataró [+info]
Curs semipresencial de monitors/ores en programació i robòtica educativa de Bitbot.cat
Del 10 al 30 de gener, Citilab, Cornellà de Llobregat [+info]
Multiplicant donacions gràcies al crowdfunding en 2019
15 de gener, Oxfam Intermón, Barcelona [+info]
Com fomentar i atraure el talent digital? Reptes i estratègies
17 de gener, Edifici MediaTIC, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC