Punt TIC

Setmanari Punt TIC
19 de novembre - núm. 725

 
 
Classe amb ordinadors a l`INS Torre del Palau
 
"La tecnologia a l'aula obliga al professorat a estar en una formació constant"
 

L'Institut Torre del Palau fa 24 anys que incorpora l'ús de la tecnologia com a metodologia i eina d'aprenentatge. Un model pioner que lluny de quedar obsolet segueix posant-se a prova curs darrera curs. El seu director, Evaristo González, assegura que "la tecnologia a l'aula canvia la forma en què l'alumnat entén el fet d'aprendre".

 
 
Campanya `Practica els hàbits cibersaludables`
 
El CESICAT llança la campanya 'Practica els hàbits cibersaludables'
 

Generar una nova cultura de seguretat i la confiança a Internet és l'objectiu de la iniciativa. Al llarg de les pròximes setmanes anirà oferint pautes i consells, per tal que la ciutadania incorpori la ciberseguretat en la seva quotidianitat i que la xarxa esdevingui un espai segur, de respecte i de convivència.

 
 
L’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues a Catalunya (AMIT-CAT) convoca la quarta edició del Premi AMIT-CAT per a Treballs de Recerca de Batxillerat
 
AMIT-CAT premiarà treballs de recerca sobre les aportacions de les dones a la ciència o la tecnologia
 

L'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues a Catalunya (AMIT-CAT) convoca la quarta edició del Premi AMIT-CAT per a Treballs de Recerca de Batxillerat, que busca fomentar la inclusió de la perspectiva de gènere en els treballs de recerca de batxillerat. S'hi podrà participar fins al 24 de febrer de 2019.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Lidia Santiago, dinamitzadora digital de l`Òmnia de Torrelles de Llobregat, rebent el premi a la millor maker

Lidia Santiago, la millor 'maker' de la Sant Feliu Maker League 2018

El concurs Sant Feliu Maker League 2018 buscava solucions per a reptes relacionats amb l'aigua. Després de 50 dies de formació i treball, s'han donat a conèixer les persones i projectes guanyadors. Lidia Santiago, dinamitzadora de l'Òmnia de Torrelles de Llobregat, ha estat reconeguda com la millor 'maker'.Els Òmnia de Tarragona expliquen els tallers 3D a la ràdio de la ciutat

Els Òmnia de Tarragona expliquen els tallers 3D a la ràdio

Els Òmnia Campclar, Torreforta i Riu Clar de Tarragona, l'Òmnia del barri de Centcelles de Constantí i el del barri Sant Josep Obrer de Reus treballen en xarxa en un projecte de disseny i impressió 3D. A finals d'octubre els tres punts de Tarragona van participar en un programa de Tarragona Ràdio i hem aprofitat l'ocasió per conèixer millor la iniciativa. 
 
NOTÍCIES
 

Equip guardonat en una edició anterior del concurs Wisibilízalas

El 23 de novembre, últim dia per inscriure's a Wisibilízalas

El concurs pretén lluitar contra els estereotips que associen el treball en tecnologia amb el gènere masculí. S'adreça a alumnat de centres d'educació primària i secundària de l'Estat espanyol i d'Amèrica Llatina. Per participar-hi hauran de recollir en una plana web les carreres de dones locals que treballen en l'àmbit tecnològic.

 
 
 
AGENDA
 
 
Càpsula formativa: Economia Social
20 de novembre, ICAB, Barcelona [+info]
La Nit de l'Emprenedoria
28 de novembre, Parc TecnoCampus Mataró-Maresme [+info]
Càpsula formativa 'Màrqueting per a professionals: de l’oportunitat de negoci a la venda'
29 de novembre, ICAB, Barcelona [+info]
TEDxBarcelonaWomen: #TheBraveUs
30 de novembre, Auditori Imagina Mediapro, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC