Punt TIC

Setmanari Punt TIC
05 de novembre - núm. 723

 
 
Entrevista Wouter Tebbens - Procomuns
 
"La tecnologia en mans de grans corporacions va en contra dels interessos socials"
 

Segur que heu sentit parlar del procomú, un sistema de propietat i explotació de recursos que pertany a una comunitat autogestionada. Però, què significa realment? I com es lliga amb la tecnologia? Entrevistem el Wouter Tebbens, cofundador del Free Knowledge Institute i la cooperativa Fem Procomuns.

 
 
La 5a Setmana de la Co-innovació del Baix Llobregat se celebra del 5 a l`11 de novembre
 
La 5a Setmana de la Co-innovació del Baix Llobregat se celebra del 5 a l'11 de novembre
 

Es tracta d'un esdeveniment anual que pretén reunir organitzacions amb i sense ànim de lucre, persones emprenedores i el públic en general durant una setmana de diàleg i interacció, per aconseguir aflorar iniciatives innovadores ciutadanes a la comarca.

 
 
Guardons dels mSchools Mobile Learning Awards
 
Convocats els premis mSchools 2019
 

El Mobile World Capital Barcelona ha publicat les bases dels mSchools Student Awards 2019, concurs adreçat a alumnes i docents, i dels mSchools Mobile Learning Awards 2019, que reconeixen els projectes creats per docents i escoles de Catalunya en l’àmbit de la transformació de l’educació mitjançant l’ús de les tecnologies digitals.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Infants del Casal Infantil Marianao aprenen programació a l`Òmnia de l`entitat

Els infants del Casal Infantil Marianao aprenen programació

Nens i nenes d'entre 6 i 9 anys del Casal Infantil de la Fundació Marianao aprenen programació amb Scratch al Punt TIC - Òmnia de l'entitat. D'aquesta manera, pretenen integrar les noves tecnologies en l’aprenentatge i en l’educació en el lleure.Cartell de la sessió `Networkig emprenedors`

'Ets digital?' posarà en contacte professionals TIC amb empreses, en el 'Networking de tardor'

El 15 de novembre tindrà lloc a Granollers la sessió 'Networking de tardor', que pretén posar en contacte professionals de l'àmbit digital amb empreses que necessiten aquests perfils. La sessió vol ajudar a ampliar les oportunitats de negoci, a través de la xarxa de contactes i practicant un 'networking' efectiu amb tècniques de joc. 
 
NOTÍCIES
 

Smart City Week

L'Smart City Week aproparà el concepte de ciutat intel·ligent a la ciutadania

L'Ajuntament de Barcelona organitza l'Smart City Week amb l'objectiu d'apropar a la ciutadania el concepte de ciutat intel·ligent. Del 5 a l'11 de novembre diversos espais de la ciutat acolliran més de 50 activitats per reflexionar i experimentar sobre la relació entre les persones, la tecnologia i les ciutats.

 

Com les TIC contribueixen a l’economia circular: ecodisseny, reciclatge i reutilització

Com les TIC contribueixen a l’economia circular: ecodisseny, reciclatge i reutilització

El Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) organitza aquest debat-networking, en el marc de l’Smart City Expo World Congress. Tindrà lloc el 14 de novembre, de 9.30 a 11.30 hores i des del CTecno facilitaran l’accés gratuït al congrés a totes les persones que assisteixin a l’esdeveniment. Cal inscripció prèvia.

 
 
 
AGENDA
 
 
Girls Hack Day
10 de novembre, Campus de Poblenou de la UPF, Barcelona [+info]
Com les TIC contribueixen a l’economia circular: ecodisseny, reciclatge i reutilització
13 de novembre, Fira de Barcelona - recinte de Gran Via, L'Hospitalet de Llobregat [+info]
Fòrum de tecnologies i innovació: Tecnologies avançades aplicades a maquinària i packaging
15 de novembre, CEI Can Roqueta, Sabadell [+info]
Informàtica, llengua i cultura local
Del 15 de novembre de 2018 al 15 d'abril de 2019, Colectic, Barcelona [+info]
Càpsula formativa: Economia Social
20 de novembre, ICAB, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC