Punt TIC

Setmanari Punt TIC
15 d'octubre - núm. 720

 
 
Equip guardonat en una edició anterior del concurs Wisibilízalas
 
La UPF posa en marxa la tercera edició de Wisibilízalas
 

El concurs pretén lluitar contra els estereotips que associen el treball en tecnologia amb el gènere masculí. S'adreça a alumnat de centres d'educació primària i secundària de l'Estat espanyol i d'Amèrica Llatina. Per participar-hi hauran de recollir en una plana web les carreres de dones locals que treballen en l'àmbit tecnològic.

 
 
Dones en la indústria tecnològica: Capgirant estereotips
 
Dones en la indústria tecnològica: Capgirant estereotips
 

Del 15 al 21 d'octubre té lloc a Barcelona Ciutat Oberta Biennal de pensament. En el marc d'aquesta, el dia 18 es realitzarà un diàleg al voltant del paper de les dones en la indústria tecnològica. Serà a les 9.30 hores, a l'Edifici MediaTIC. S'hi donaran a conèixer els projectes guanyadors del repte d-LAB 'Apoderament de la dona a la indústria tecnològica'.

 
 
Imatge per difondre el Premi Internacional a la Innovació Cultural: Internet
 
Premi Internacional a la Innovació Cultural: Internet
 

Què es pot fer, des de la cultura, per una Internet més lliure, igualitària i oberta? El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) busca projectes innovadors sobre el present i el futur d'Internet que contribueixin a l'apoderament de la ciutadania i a la millora de la xarxa. La proposta guanyadora formarà part de la programació 2019-2020 del centre.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Cartell del `scape room` sobre dones i STEM del Punt TIC Palau-solità i Plegamans

A Palau-solità i Plegamans recorden l'Ada Lovelace amb un 'escape room' sobre dones i STEM

El segon dimarts d'octubre se celebra el Dia d'Ada Lovelace, la primera programadora de la història. Al Punt TIC de Palau-solità i Plegamans commemoren aquest dia organitzant un 'escape room' per visibilitzar els descobriments i invencions de les dones en àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) al llarg de la història. L'activitat es podrà realitzar entre el 8 i 25 d'octubre, concertant hora.Cartell del projecte de l`Òmnia CC Sant Roc de recuperació de memòria històrica dels barris de barraques

A l'Òmnia CC Sant Roc recuperen la memòria dels barris de barraques

Les famílies que van viure a les barraques de Montjuïc, Barcelona, es van retrobar el passat 7 d'octubre per commemorar el 50è aniversari de la seva marxa. A l'Òmnia Casal Cívic Sant Roc de Badalona s'han proposat recuperar la memòria d'aquest barri de barraques i la del Somorrostro, tot desenvolupant diferents activitats, com ara, realitzant entrevistes a persones que hi van viure. 
 
NOTÍCIES
 

Cicle de conferències Robots: Els humans i les màquines

Cicle de conferències: Els humans i les màquines

CosmoCaixa Barcelona organitza un cicle de conferències sobre robòtica i ètica. Les conferències tenen lloc els dimecres, a les 19.00 hores, del 3 d'octubre al 27 de novembre de 2018.

 

Il·lustració sobre Europe Code Week

Participeu en la Setmana Europea de la Programació?

Els Punt TIC poden tenir un paper cabdal per apropar la programació i l'alfabetització digital a la ciutadania. Una de les maneres és participant en l'Europe Code Week, que se celebra del 6 al 21 d'octubre. Només cal pensar una activitat i afegir-la al mapa de la iniciativa. Al seu portal web també trobareu un paquet d'eines per a organitzadors/ores.

 
 
 
AGENDA
 
 
ALL DIGITAL Summit 2018
Del 18 al 19 d'octubre, NH Brussels Bloom, Brussel·les [+info]
Dones en la indústria tecnològica: Capgirant estereotips
18 d'octubre, Cibernàrium - Edifici MediaTIC, Barcelona [+info]
Barcelona Grad Cohort Workshop
Del 18 al 19 d'octubre, Campus Nord de la UPC, Barcelona [+info]
Infografies: visualització de dades, transparència i qualitat
Del 22 d'octubre a l'11 de novembre, Colectic SCCL, Barcelona [+info]
Nous canals de comunicació persona-a-persona
Del 22 d'octubre al 4 de novembre, Colectic SCCL, Barcelona [+info]
Curs: La recerca de feina i ocupabilitat
Del 23 al 25 d'octubre, Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Calella [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC