Punt TIC

Setmanari Punt TIC
02 de juliol - núm. 708

 
 
Lídia Santiago
 
"Quan fas formació no reglada, no pots oferir una altra cosa que els joves s'ho passin bé"
 

La Lídia Santiago és dinamitzadora digital del Punt TIC-Òmnia de Torrelles de Llobregat des de fa 3 anys. Fa uns dies va compartir la seva experiència amb fabricació digital dins de la IX Jornada Punt TIC i Presó, que va aplegar més de 100 persones al CEJFE. Vam aprofitar per entrevistar-la. Mireu el vídeo per descobrir com treballa amb els i les joves del municipi!

 
 
Recollida de maquinari
 
L'Ajuntament de Barcelona cedeix maquinari a entitats socials
 

El consistori ha signat un conveni amb Pangea per cedir un miler d'aparells municipals en desús cada any. L'acord s'ha estrenat amb una donació de 360 ordinadors i 90 monitors que ha fet l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI). La cooperativa Alencop s'encarregarà de restaurar-los, abans que siguin cedits a persones o entitats socials beneficiàries.

 
 
Presentació del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2018
 
Presentació del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2018
 

13.794 empreses i 103.300 persones treballadores conformen el sector tecnològic a Catalunya. Són dades del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2017. El 12 de juliol es podran conèixer les dades actualitzades, perquè CTecno presentarà la desena edició del Baròmetre. Serà a les 19.00 hores, a l’auditori de l'edifici Imagina-Mediapro, Barcelona.

 
 
 
 
LA XARXA
 

 Jesús Arbués al taller que va fer a la IX Jornada Punt TIC i Presó

Compartim les presentacions de la IX Jornada Punt TIC i Presó

Un centenar de persones ens vam trobar el passat 6 de juny a la IX Jornada Punt TIC i Presó. Algunes vau demanar les presentacions dels i de les ponents. Les hem recopilat i compartit al portal de la jornada, on també trobareu diversos vídeos i imatges.Logotip de BiblioLab

Convocades les subvencions BiblioLab

La Diputació de Barcelona convoca les subvencions BiblioLab per finançar projectes que fomentin el coneixement a través de l'experimentació, la creativitat i la innovació i que es puguin desenvolupar en una biblioteca. Termini: 30 de juliol de 2018. 
 
NOTÍCIES
 

Il·lustració sobre dones i tecnologia

Es crea Dones-COEINF per fer el seguiment de l’escletxa de gènere a l’enginyeria informàtica

El Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya ha creat una comissió interna que es dedicarà a estudiar l’escletxa de gènere en enginyeria informàtica, on la poca presència de les dones preocupa el sector a escala internacional.

 

Premi Ruralapps 2018

En marxa la cinquena convocatòria del Premi Ruralapps

El Premi Ruralapps impulsa el desenvolupament d'aplicacions mòbils en el marc del sector agrari, alimentari o rural. Hi poden participar persones individuals o empreses catalanes que hagin desenvolupat una app que contribueixi a la millora d'aquest sector. La convocatòria estarà oberta fins al 14 de setembre de 2018.

 
 
 
AGENDA
 
 
Seminari d'Educació Mediàtica
Del 2 al 5 de juliol, Escola d’Art la Industrial. Recinte Escola Industrial, Barcelona [+info]
Campus Júnior de la UPF
Del 2 al 13 de juliol, Campus de Poblenou de la UPF, Barcelona [+info]
Univers Internet: El poder dels algoritmes
5 de juliol, CCCB, Barcelona [+info]
Eines de gestió fiscal per a l'IVA
5 de juliol, ICAB, Barcelona [+info]
Presentació del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2018
12 de juliol, Edifici Imagina-Mediapro, Barcelona [+info]
Eines digitals per a professionals: aconsegueix i gestiona els teus clients a la xarxa
17 de juliol, ICAB, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC