8M al Canòdrom
8M al Canòdrom. 2 023.

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el Canòdrom - Ateneu d'Innovació Democràtica de Barcelona organitza una trobada per reivindicar una major presència de dones i identitats no-binàries en aquests espais on encara queda molt camí per aconseguir la paritat de gènere. L'acte, comptarà amb la música d'artistes emergents i consolidades, així com expertes, creadores i desenvolupadores del sector tecnològic per incorporar una mirada més radical, diversa i acollidora. Cal inscriure's prèviament a través d'aquest enllaç.

Programa

17.30 h Benvinguda. Què s'està fent des de la creació artística amb intel·ligència artificial?

Coneix el projecte AWWZ b2b AI Dj de la mà de les seves creadores: la productora i DJ AWWZ i Mireia de Gracia, investigadora de la UPC.

18 h Concert amb Núria Duran

L'artista de Nou Barris i veïna del Canòdrom posa la primera nota musical de la jornada en un concert en directe en format duo amb el guitarrista Deiv. L'intimisme i les sonoritats fluctuants que caracteritzen la seva música creen una atmosfera de calidesa, proximitat i pau que omplirà les grades.

19 h Debat sobre la inclusió de gènere en la intel·ligència artificial

Sis artistes, creadores i tecnòlogues participen en el Panell de Debat Inclusió de gènere en la intel·ligència artificial, on comparteixen reflexions sobre els models culturals tecnològics i algorísmics i de les seves implicacions a la indústria de la música. Ana Montserrat. Directora de cinema, guionista i productora i divulgadora científica, B23 Films. Mireia de Gracia. Enginyera de Telecomunicacions graduada a la UPC, col·laboradora del projecte AWWZ b2b AI i Discjockey. Cris Checa. La meitat del duet musical Desert i tecnòloga que treballa en la intersecció de la creativitat, la innovació i la tecnologia Lucía Martínez Prado. Fundadora i directora de Break-event, eina que ajuda els professionals de la música en directe a reduir la incertesa i predir l'èxit dels concerts. Thais Ruiz de Alda. Fundadora i directora executiva de Digitalfems, entitat que dissenya projectes per augmentar la presència de dones en entorns tecnològics. Laura Benítez Valero. Filòsofa i docent universitària la investigació de la qual se centra en la filosofia, les arts i la tecnociència. Modera Antònia Folguera, artista i comissària de cultura digital.

20 h Concert amb AWWZ b2b AI DJ

Dos DJs a l'escenari: una posa un tema, i contesta l’altra. I si una d'elles fos una intel·ligència artificial? En aquest show s’entrecreuen la classificació de gèneres amb intel·ligència artificial i la performance en un b2b (dos DJs a l’escenari, posant un tema un, i contestant l’altre). Una IA especialment entrenada analitza els comentaris de YouTube per poder respondre sobre la selecció de cançons per la DJ AWWZ. En un procés de col·laboració, que convida a reflexionar sobre qüestions de gust musical i la capacitat d'un DJ per llegir el públic, a més de reflexionar sobre el futur dels DJs.

Cuando

-

Donde

Canòdrom
C/ de Concepción Arenal, 165
08027
Barcelona