Seminari web: recomanacions del projecte STE(A)M-on Edu.
Seminari web: recomanacions del projecte STE(A)M-on Edu. .

Les disciplines relacionades amb STE(A)M són cada cop més rellevants per millorar les habilitats digitals i les competències generals de resolució de problemes per a l'era digital. És per això que el Pla d'Acció d'Educació Digital (2021-2027) identifica correctament el paper clau dels educadors a l'hora d'oferir una educació digital i STE(A)M d'alt rendiment. En aquest context, les recomanacions desenvolupades dins del projecte STEAMonEdu ón molt rellevants. STEAMonEdu es va centrar en el desenvolupament professional dels educadors STE(A)M, principalment mitjançant la producció d'un marc de competències que reflecteixi els múltiples rols que assumeixen durant la pràctica docent STE(A)M. Dins de la campanya de conscienciació ALL DIGITAL Week 2022, contribuirien a la discussió general sobre l'educació STE(A)M compartint les recomanacions polítiques.

L'esdeveniment està adreçat a educadors, centres d'aprenentatge, gestors d'educadors i responsables polítics a qualsevol nivell de l'educació formal, no formal i professional i aspira a explorar les polítiques d'educació STE(A)M i fer-les avançar a nivell europeu, nacional i local. Els ponents convidats proporcionaran més detalls sobre el marc de competència de les persones educadores STE(A)M i les eines associades, el programa de formació STEAMonEdu i la Comunitat de Pràctica, i parlaran de la importància de donar suport i vida a les infraestructures STE(A)M dedicades, com per facilitar l'intercanvi d'estudiants, educadors i responsables polítics.

Es pot realitzar aquí la inscripció.

Programa

14:00 – 14:10 Visió general del projecte STEAMonEdu a càrrec del prof. Achilles Kameas (Universitat Hel·lènica Internacional)
14:10 – 14:20 Visió general de les polítiques europees sobre l'educació STE(A)M a càrrec de Claudia Matera (ALL DIGITAL)
14:20–15:20 Taula de discussió sobre les recomanacions de polítiques de STEAMonEdu moderada per Claudia Matera

Ponents convidats:

  • Achilles Kameas, professor de sistemes generalitzats i mòbils de la Hellenic Open University (HOU)
  • Athanasios Iossifides, professor associat de la Universitat Hel·lènica Internacional
  • Spyros Papadakis, assessor escolar i conseller del Ministeri d'Educació grec
  • Laurentiu Bunescu, cap de programes d'educació digital de la Fundatia EOS Romania
  • Silvia Fratini, Junior Project Manager de CRHACK LAB FOLIGNO 4D
  • Jutta Schneider, cap de projecte a Helliwood Media & Education
  • Esther Subias, responsable de projectes de Colectic

15:20–15:30 Preguntes i debat

Cuando

Donde

Format virtual