Tecnologia blockchain
Tecnologia blockchain. Autor: European Blockchain Convention. Fuente: European Blockchain Convention. Licencia: BY.

El proper 12 d’abril comença la European Blockchain Convention, un dels esdeveniments sobre blockchain més rellevants a nivell mundial. Més de 2.000 persones que treballen al voltant de la tecnologia blockchain es troben de forma virtual per participar a conferències, tallers o conversar sobre el futur d’aquesta indústria.

Sembla que el blockchain ha arribat per quedar-se. Aquest protocol traduït com a "cadena de blocs" permet enviar diners d’una persona a una altra sense haver de recórrer a tercers com un banc, una targeta de crèdit o sistemes com Paypal. Blockchain és un codi font lliure i tothom pot descarregar-lo de forma gratuïta. Funciona de manera que registra totes les interaccions entre iguals (peers) per verificar i aprovar les transaccions, mentre permet que les persones conservin el seu anonimat i privacitat.

Però la cadena de blocs pot tenir nombroses aplicacions. A la European Blockchain Convention veurem com s'usa aquesta tecnologia per recuperar el control sobre les nostres dades personals, o per aconseguir la transició energètica cap a un sistema de baixes emissions. I si encara teniu dubtes sobre què és i com funciona el blockchain, la Lily de 'Lily's Show' us ho explica per a "dummys". Aquesta experta de tres anys també formarà part del programa de la European Blockchain Convention. Si voleu assistir de forma virtual, ja podeu consultar el programa i aconseguir el vostre passi.