Imatge per il·lustrar l'article sobre regals i propostes STEAM
Imatge per il·lustrar l'article sobre regals i propostes STEAM. Autor: Pexels. 2018. Licencia: BY-SA.

1. Per a crear petits invents electrònics amb Little Bits

LittleBits és una empresa tecnològica creada per l’enginyera Ayah Bdeir. Els seus kits es composen d'uns petits blocs de construcció electrònics que s'uneixen amb imants i es poden combinar amb materials casolans.

Amb ells, els infants poden crear diferents peces mentre aprenen programació i electrònica bàsica.

 

2. Per aprendre a programar a casa amb Makey Makey

Makey-makey és una placa electrònica amb un funcionament similar al mando d’una videoconsola. Es basa en Arduino, una plataforma de codi obert que funciona de manera sencilla i flexible.

Potencia la creativitat, la imaginació i el disseny permetent que es pugui convertir qualsevol objecte de la vida diària en un teclat, un comandament o un ratolí.

 

3. Per a jugar a desafiar la llei de la gravetat amb Gravitrax

Gravitrax és un joc de bales amb el qual crear recorreguts aprofitant els principis del magnetisme i la cinètica que segueixen les lleis de la gravetat.

A més, compta amb una App amb el que es pot crear de forma virtual els diferents recorreguts i combinacions i després provar-los amb realitat virtual.

4. Per aprendre a ser molt maker amb mBot

mBot és un robot STEAM de codi lliure ideal perquè els infants aprenguin com funciona el pensament computacional iniciant-se en la robòtica i programació.

No necessita cables i el muntatge és molt sencill. Està basat en Arduino i Scratch, dos coneguts hardware i software de codi lliure.

5. Per a trencar estereotips amb '50 Pioneres valentes que van canviar el món'

El llibre '50 Pioneres valentes que van canviar el món'  de Rachel Ignotofsky posa en relleu les contribucions de cinquanta dones als camps de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques, des del món antic fins als nostres dies.

Entre aquestes pioneres, trobarem algunes molt conegudes com la Marie Curie i d’altres no tan conegudes, com la Rachel Carson, que al començament del segle XX va començar a conscienciar sobre els efectes nocius dels pesticides en el medi ambient i de la contaminació.

6. Per a estimular la creativitat entre els i les més peques amb 'La idea més meravellosa'

El llibre 'La idea més meravellosa' d'Ashley Spires és un conte infantil que tracta sobre la creativitat i les fases del procés creatiu.

Narra una història molt especial que animarà als nens i nenes a no desanimar-se, a canviar la seva perspectiva i a provar de nou.

7. Per als que volen somiar i descobrir altres mons amb Flipy's Tesla

El videojoc 'Flipy's Tesla! Inventem el futur' utilitza ulleres de realitat virtual amb la qual els infants podran aprendre ciència de manera divertida.

Al costat de dos simpàtics científics hauran de resoldre una sèrie d'estranys successos que estan ocorrent i que amenacen amb fer desaparèixer tot el coneixement emmagatzemat a Tesla.

8. Per crear artistes visuals amb Hue Animation Studio

Hue Animation Studio és un kit amb el que infants i joves podran aprendre a fer les seves pròpies creacions en stop motion.

Gràcies al seu software de fàcil ús, poden estimular la creativitat i la imaginació creant petits curtmetratges amb plastelina, efectes de so, activitats i diferents fons per a imprimir per animar tot allò que es proposin.

9. Per a posar a prova el nostre potencial científic en família al Cosmocaixa

Activitats per gaudir aquest Nadal en família al Cosmocaixa amb diferents tallers i propostes teatrals per explorar el fantàstic món de la ciència i posar a prova el nostre potencial científic.

10. Per a explorar l’univers i l’espai

L’exposició “Una MIRada a l’espai. Cinema i astronàutica”, del  mostra la història i les missions de l’estació orbital Mir durant els seus 15 anys de vida, i la descoberta de l’espai a la Guerra Freda.

És una experiència totalment immersiva ja que compta amb una rèplica d’aquesta estació orbital amb la qual podrem conèixer com era la vida a la Mir a través de diversos interactius.