Fotografia d'un grup de joves
El campus d'estiu de la UPF convida les joves a conèixer la ciència de les dades. Autor: UPF. Licencia: Todos los derechos reservados.

El Campus Júnior de la UPF compta amb una oferta de cursos en diverses disciplines que combinen la docència i la pràctica experimental i lúdica. Concretament, els i les joves que hi participin podran escollir entre els vuit àmbits acadèmics d'aquesta universitat, així com, cursos sobre compromís social i competències personals.

Les formacions relacionades amb les enginyeries són les següents:

Apoderant les noies en tecnologia

El curs 'Girls in Data Science' té com a objectiu fer una introducció a la ciència de dades i a les seves aplicacions, fent servir una sèrie de tallers de diferents temàtiques, centrats en l’anàlisi de dades, com ara la cerca d’informació a la web i a les xarxes socials, la biomedicina i la música. Es complementa amb una visita a una empresa on les estudiants coneixeran de primera mà les experiències d’enginyeres que treballen en l’àmbit de la ciència de dades.

Es realitzarà de l'1 al 5 de juliol, de 9.30 a 14.00 hores, al Campus Poblenou de la UPF (C/ Roc Boronat, 138. Barcelona). Té un cost de 110 euros.

S'adreça a estudiants de tercer i quart d'ESO, de primer de batxillerat o bé de cicle formatiu de grau mitjà. Està dirigit a noies (amb cinc places per a nois) i s’emmarca dins del nou grau en Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades i de les activitats de gènere i tecnologia del DTIC.