Campanya de GT Dones Visibles: 'Dotze mesos, dotze estratègies per a bibliotecàries i documentalistes que volen ser visibles'
GT Dones Visibles proposa una acció per a cada mes de 2019 per donar visibilitat a les bibliotecàries i documentalistes. Autor: GT Dones Visible. Licencia: Todos los derechos reservados.

A finals del 2018 es va donar a conèixer el Grup de Treball Bibliotecàries i Documentalistes: dones visibles (GT Dones Visibles), que busca visibilitzar i apoderar les dones en aquesta professió i vetllar pels drets laborals de les bibliotecàries i documentalistes. El col·lectiu està constituït per sis dones i compta amb el suport del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya (COBDC).

Per a aquest 2019 han llançat la campanya 'Dotze mesos, dotze estratègies per a bibliotecàries i documentalistes que volen ser visibles', amb què pretenen animar les companyes de professió a participar de forma activa a les xarxes socials, trobades, formacions, etc i donar a conèxer la seva tasca. Els suggereixen una acció per desenvolupar cada mes de l'any.

Entrar a formar part d'un col·legi o associació professional, disposar d'un perfil públic a les xarxes socials professionals i generar-hi converses, crear-se un blog o una plana web, ser ponents en jornades o tenir presència en mitjans de comunicació són algunes de les propostes que llancen.

Dels 560 Punt TIC que hi ha arreu de Catalunya, al voltant de 150 es troben a les biblioteques públiques. Des de l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC animem les dinamitzadores d'aquests espais a participar en la campanya!