Mensaje de advertencia

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

L'aplicació del RGPD, les criptomonedes i els dispositius mòbils, principals problemes de ciberseguretat

Publicado el 09/08/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inicio
Ciberseguretat. Imatge de l'informe de les tendències de ciberseguretat del segon trimestre de 2018
CESICAT analitza les tendències de ciberseguretat del segon trimestre de 2018, por CESICAT. Licencia: Tots els drets reservats

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) ha publicat l'informe de les tendències de ciberseguretat del segon trimestre de 2018. El document assenyala les conseqüències del canvi de la normativa de protecció de dades, la mineria de criptomonedes i els dispositius mòbils com a principals problemes de ciberseguretat en aquest període.

L'Informe de les tendències de ciberseguretat del segon trimestre de 2018 assenyala, d'una banda, que moltes empreses han hagut de tancar per no poder fer front a les exigències de la nova normativa de protecció de dades. D'altra banda, en el segon trimestre de 2018 han estat habituals els casos de frau en la recaptació inicial de criptomonedes.

Quant als dispositius mòbils, aquests continuen sent els objectius predilectes dels ciberatacants, en especial pel frau bancari des d’aplicacions mòbils.

Sembla que a escala internacional les institucions governamentals estan prenent posicions, sobretot quant a 'fake news' i criptodivises. El sector privat també comença a definir aliances mundials per sumar esforços i aconseguir unes tecnologies digitals més segures. N'és un exemple l'acord 'Cybersecurity Tech', que agrupa 30 grans companyies (Facebook, Cisco, HP, Microsoft, Nokia, Oracle, Trend Micro, etc.) i algunes de les principals operadores de telecomunicacions (Etisalat, Singtel, Softbank i Telefónica).

L'informe es basa en les amenaces de ciberseguretat detectades pel CESICAT i els informes i fonts qualificades d’altres organismes nacionals i internacionals.

Añadir nuevo comentario

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.
CAPTCHA de imagen
Introduzca los caracteres mostrados en la imagen.