. Licencia: Todos los derechos reservados.

L’acte ha estat conduït pel Joan Bassolas, director de la Fundació Ciutat de Viladecans, i ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde i regidor de Serveis a la Ciutadania i Espai Públic, Jordi Mazón, i la regidora d’Educació, Gisela Navarro. En representació de la Generalitat hi havia el Ricard Faura, Cap de Servei d’Inclusió i Capacitació Digital.

En Bassolas ha estat l’encarregat d’explicar que l’espai, ubicat al Centre de Recursos per a Joves Can Xic, ha estat definit com un laboratori de fabricació digital al servei dels ciutadans, sobre tot dels més joves. Està equipat amb un set de realitat virtual, ordinadors per al disseny de prototips, 3 impressores 3D –una de resina i dos més, models Red Rap BCN3D+ i BCN3D Sigma- i una talladora làser de 40x60 cm. Properament hi incorporaran una fresadora.

El W!Lab està en funcionament des del passat mes d’abril, amb horari de dimarts a dijous de 16 a 20 hores, i ja s’hi ha desenvolupat projectes de formació per al professorat de tecnologia dels centres educatius de la ciutat.

El director de la Fundació Ciutat de Viladecans ha cedit la paraula al representant de la Generalitat, que ha repassat la trajectòria d’aquesta entitat, que va participar en diferents projectes en l’àmbit dels telecentres, de l’Acreditació en Competències en TIC (ACTIC), de les ciutats intel·ligents i, ara, amb el W!Lab, de la fabricació digital. Ricard Faura ha destacat la importància de comptar amb espais laboratori com aquest, que encaixen amb els objectius del programa Catlabs, aprovat pel Govern de la Generalitat per a la difusió de la innovació social digital. Els àmbits d’actuació de Catlabs, ha recordat, són les noves formes d’aprendre, les noves formes de treballar i les noves formes de produir.

Els representants de l’Ajuntament de Viladecans han emmarcat la inauguració de la instal·lació dins dels actes que la ciutat celebra amb motiu de la Setmana de la Ciència. Els regidors han convidat el públic assistent a aprofitar l’oportunitat de disposar d’aquest equipament, apropar-se a la tecnologia i participar en projectes per a la millora de la qualitat de vida de la ciutat.

Finalment, cal destacar la presència de l’Ángela Bedoya, impulsora del Fablab Tinkerers, ubicat al Campus de la UPC de Castelldefels, un dels espais que van visitar els tècnics de Viladecans per inspirar-se a l’hora de dissenyar el W!Lab.

Més informació sobre aquest projecte en aquest reportatge publicat per la Xarxa Punt TIC.