Trobada de robòtica
Trobada de robòtica. Autor: Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC. 2015. Licencia: BY-SA.

Amb la formació "Nous Artesans Digitals: Curs d'introducció a tècniques de fabricació i disseny digital, programació, robòtica i l'internet de les coses" aprendrem les nocions bàsiques per fomentar l'aprenentatge de noves tecnologies relacionades amb la cultura maker, amb la idea de desenvolupar el talent, l'orientació professional cap a les oportunitats del mercat, però també amb el desenvolupament i tractament de les intel·ligències múltiples.

El curs, destinat a totes les persones dinamitzadores, es realitzarà en línia, a través de la plataforma de formació de la Xarxa Punt TIC.  Començarà el dilluns 30 d'octubre i tindrà una durada de cinc setmanes, acabant el divendres 1 de desembre.  Requerirà una dedicació de 30 hores. La inscripció es podrà realitzar fins al 27 d'octubre. Hi ha 20 places disponibles, que s'assignaran per ordre d'inscripció.

Continguts del curs:

  • Context global - La creació digital. Estratègia Do It Yourself.
  • Programació. Scratch - història i filosofia. Conèixer l'entorn. Estructures bàsiques de programació.
  • Iniciació a la robòtica - Sensors, actuadors i resolució de reptes.
  • La fabricació digital - Introducció a la impressió 3D i altres tècniques de fabricació digital.
  • Realitat Virtual i Realitat Augmentada - Exploració i generació de nous continguts.
  • El pas a la Internet de les Coses - Internet arreu nostre. Recopilar dades i el Big data.

Pep Oliveras, educador, dinamitzador, formador i consultor en l'ús de les TIC, serà el formador del curs.

La programació i la robòtica educativa permeten desenvolupar tot un seguit de competències i habilitats de forma amena i gratificant. Aquestes són tant de tipus cognitiu, com motores o de caire més social i relacional. A més, la robòtica educativa ofereix també un magnífic complement en l’aprenentatge de disciplines que formen part dels currículums acadèmics. Constitueix una bona manera de portar a la pràctica i experimentar idees i conceptes que s’han tractat a un nivell teòric per tal de ser assimilats amb més facilitat i efectivitat.

D'altra banda, la necessitat del mercat de treball de perfils professionals qualificats en les branques professionals relacionades amb les tecnologies i, especialment, la programació i la robòtica ens ofereix la possibilitat d'introduir als nostres participants en aquestes temàtiques.