Web Decidim.barcelona
Web Decidim.barcelona. 2016. Fuente: Decidim.barcelona. Licencia: Todos los derechos reservados.

Es tracta d'una plataforma pionera que recollirà tant les propostes aportades per la ciutadania de forma online com les que sorgeixen de les 300 trobades presencials que s'han previst per a les properes setmanes a la ciutat. La web, que ha tingut un cost de 58.000 euros, està dissenyada en codi obert amb l'objectiu que altres ciutats puguin aprofitar-la i utilitzar-la.

L'equip de govern ha manifestat que confien augmentar la participació en els processos del PAM i el PAD gràcies a la inclusió de mecanismes online. Decidim.barcelona permet navegar per les diferents propostes per temàtica i/o àrea territorial, obrir debats sobre les que ja s'han fet o donar suport a les ja existents. Per a fer-ho cal estar empadronat a la ciutat i registrar-se com a usuari.

Recordeu que des del 12 de gener està obert el registre del nou domini web .barcelona. Les sol·licituds del vostre nom es podran efectuar fins al 15 de març. Si la demanda és acceptada, desprès de fer l'avaluació corresponent, podreu començar a utilitzar el domini a partir del 21 de març.

La sol·licitud del domini està oberta a ciutadans individuals, establiments comercials, empreses i entitats o associacions que tinguin relació amb la ciutat de Barcelona. Els impulsors de la iniciativa consideren que la vinculació de les webs a la marca Barcelona pot afavorir la seva projecció externa i ajudar a una identificació més precisa de la seva audiència potencial. L'Ajuntament espera que en els propers 3 anys hi hagi al voltant de 20.000 dominis operatius.