Jornada Internet Social
Jornada Internet Social. Autor: Ofina de dinamització de la Xarxa Punt TIC. 2014. Fuente: Jornada Internet Social. Licencia: BY-NC-ND.

Presentarem noves estratègies i metodologies relacionades amb l’apoderament del ciutadà, l’economia social, compartida i cooperativa, i la gestió del coneixement. Tot això vinculat amb la irrupció de nous recursos i serveis tecnològics, d’una banda, i d’una nova perspectiva del món del treball i del coneixement, que ha estat possible gràcies a l’apropiació i la transformació que agents socials i intel·lectuals han fet d’aquests nous recursos.

La jornada tindrà quatre blocs de treball, cada un dels quals comptarà amb una ponència que ajudarà a mostrar el marc conceptual i una altra que mostrarà una bona pràctica aplicada, que il·lustrarà aquest marc.

El primer dels blocs, centrat en l'Apoderament del ciutadà a través de les xarxes socials, comptarà amb les aportacions d'en Francesc Balaguer (@fbalague) doctor en Pedagogía i especialista en multimèdia educativa, i de David Picó Amador (@desdelamina), educador i dinamitzador digital, que presentarà el projecte Desdelamina.net.

El segon dels espais de la jornada estarà dedicat a les Comunitats de bones accions. Iván Caballero (@i_caballero) ens explicarà que un simple acte de generositat pot canviar el món. L'acompanyarà Anna Closa, qui ens ajudarà a visualitzar un projecte exitós vinculat amb TheSocialCoin.

Desprès d'una breve pausa, la mirada estarà dirigida a l'Economia compartida, economia col·laborativa. Podem comptar amb l'experiència experta d'un gestor de coworking (encara pendent de confirmar) i amb l'Albert Pujol, de la Ribera d'Ebre, qui ens explicarà com funciona el coworking rural en aquesta comarca, un projecte en el què ha participat des del seu origen.

El colofò del matí estarà en El laboratori del coneixement. Ens acompanyarà serà Glòria Pèrez Salmeron (@GPSalmeron), una gran experta en l'àmbit de la biblioteconomia que ens ajudarà a entendre el futur de les biblioteques i el seu marc d'acció. Com a experiència real, tindrem l'oportunitat de conèixer en profunditat el Living Lab de la Biblioteca Miquel Batllori de Sant Cugat de la ma del seu director, Marcos Catalán Vega.

Ja a la tarda, les persones formadores, tècniques i gestores de telecentres i dinamitzadores digitals, es trobaran a l'entorn de 4 espais-taller que serviran per tal reflexionar i donar força a alguns dels projectes ja encetats a la Xarxa Punt TIC:

  • Seguretat TIC,
  • Coding – Mozilla Clubs
  • Robòtica i
  • Punt TIC i Canal Sènior

Les inscripcions ja estan obertes, a través del web de la Jornada de la Internet Social.