Aquí teniu alguns recursos audiovisuals per trencar la bretxa digital de gènere i donar a conèixer el treball de les dones TIC:
1. Xerrada TEDTalk sobre 'Dones, ciència i tecnologia...'
Aquest vídeo conté moltes dades interessants sobre el recorregut de les dones en el món de la ciència i les TIC, des dels inicis a l'actualitat en les universitats i els graus en les carreres de ciència i enginyeries. Parla del perquè d'aquesta situació, de la invisibilització de les dones en molts descobriments i obre reflexions al voltant del tema. És un recurs que pot ser inspirador per tractar el tema, així com una font de dades sobre la desigualtat entre homes i dones dins del món de les ciències.
2. 12 Mujeres que transformaron la ciencia - CuriosaMente 110
Aquest vídeo ens parla sobre la vida de 12 dones científiques, de manera molt dinàmica i entretinguda. Perquè la feina és conèixer, però també reconèixer.
3. GENTALENT. Talent femení per crear les tecnologies del futur- DonesTech
Com t'imagines a una persona tecnòloga? Per què és important que hi hagi dones a les tecnologies? I què ens cal saber per ser tecnòlogues? I quines habilitats ens aniria bé adquirir? Algunes respostes a aquestes preguntes les trobaràs a aquest vídeo.
4. UDivulga, ciència i emprenedoria en clau femenina
Entrevistes a investigadores de la UVic-UCC perquè ens donin el seu punt de vista com a investigadores i dones i ens expliquin com veuen l’evolució de les dones i les nenes a la ciència.
5. "100tífiques". Dones pioneres en ciència i tecnologia
La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) fomenta les vocacions científicotècniques de la joventut i, en especial, de les dones. Necessitem més dones fent ciència, creant empreses de base tecnològica o científica, formant part dels departaments d’innovació o dirigint centres de recerca i càtedres universitàries.
6. Sèrie 'Familias Conectadas'
El 2 d'octubre de 2018 Donna Strickland es va convertir en la tercera dona en la història a guanyar el premi Nobel de Física per les seves aportacions en les eines que utilitzen el làser.
9. Nerfeadas, websèrie sobre el sexisme als videojocs
10. Núria Vergés Bosch, de Donestech: "El objectiu es habitar internet de manera lliure i segura"
Núria Vergés Bosch contextualitza el sorgiment del col·lectiu Donestech i la seva feina en l'àmbit del ciberfeminisme. La seva experiència ens permet comprendre a què ens referim quan parlem de violències masclistes digitals i d'autodefensa digital feminisme.