Investigadores de la ETSE i la ETSEQ organitzen i coordinen aquesta iniciativa a Tarragona, en la qual participen 11 escoles i més de 500 alumnes i alumnes
Investigadores de la ETSE i la ETSEQ organitzen i coordinen aquesta iniciativa a Tarragona, en la qual participen 11 escoles i més de 500 alumnes i alumnes. Autor: Universitat Rovira i Virgili. 2020. Licencia: Todos los derechos reservados.

Inspira STEAM és un projecte pioner a Catalunya que té com a objectiu fomentar les vocacions científiques-tecnològiques. Es basa en accions de sensibilització i orientació, que imparteixen dones professionals del món de la investigació, la ciència i la tecnologia i utilitza la tècnica de mentoria grupal per fomentar les STEAM (sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) en estudiants de primària per a apropar aquestes professions als joves. 

Ara, busquen noves persones que facin de mentores als i les joves perquè es plantegin les STEAM com una opció de futur i que no les descartin per manca de referents, per no saber el tipus de treball que poden desenvolupar o per no creure en les seves capacitats per aconseguir-ho. Des de la seva primera edició al 2016, ja han participat més de 1.350 mentors/es

Què implica participar-hi?

1. Compromís, il·lusió i ganes de promoure les àrees STEAM entre els estudiants, especialment entre les noies.

2. Desenvolupar sis sessions de mentoria amb un grup de 8-15 estudiants de 6è d’EP (1r d’ESO) d’una hora de durada aproximada, en horari lectiu durant el curs 2021/2022.

Podeu trobar més detalls aquí i realitzar la vostra inscripció. 

Inspira STEAM és un projecte promogut per la Universitat de Deusto, que compta amb la col·laboració de Innobasque a Euskadi; la Universitat Rovira i Virgili, Dow, Basf, Dupont i Elyx Polymers a Tarragona; Edenway a Barcelona; CIOnet a Madrid, la UCA i la Universitat de Jaén a Andalusia; la Universitat de Vigo i la de la Corunya a Galícia; la Universitat d’Oviedo a Astúries; la UCAM a Múrcia i el finançament de les tres diputacions forals: Biscaia, Guipúscoa i Àlaba, a més de l’Ajuntament de Sant Sebastià, Roche, Barcelona Activa, Silk, HP Foundation, BBK i la Generalitat de Catalunya.