Enguany, la ROBOCAT 2022 s’ambienta en la figura dels castellers. Aquí trobareu les bases, la normativa i els plànols. Actualment, ja hi ha més de mig centenar d'equips del Principat i de la Catalunya Nord que s'han inscrit.

Els equips poden triar entre les següents fases territorials: Girona: 24/04/22, Mataró: 29/04/22, Barcelona: 07/05/22 i Terres de l'Ebre: 08/05/22. També hi ha disponibles diferents yipus de programes, entre els que es troben la ROBOCAT Inclusiva, Noies ROBOCAT i Aprop.

La ROBOCAT Inclusiva té l’objectiu de fomentar les vocacions STEM de forma inclusiva entre l’alumnat de centres educatius de màxima complexitat, centres educatius de complexitat alta, centres educatius ubicats en zones escolars rurals, entitats socials, i persones vulnerables i amb risc d’exclusió social. El programa concisteix en una sèrie de beques atorgades a escoles, instituts, entitats, institucions i particulars que vulguin participar en l'esdeveniment.

Noies ROBOCAT, és un programa per a fomentar les vocacions STEM entre les nenes i noies de fins a 18 anys a través d’un programa de beques atorgades a centres educatius, empreses, entitats i particulars que vulguin participar en la ROBOCAT.

APROP és un programa per a centres educatius, entitats, empreses o institucions que creguin en els valors de la ROBOCAT i que vulguin coorganitzar el Campionat de Robòtica de Catalunya conjuntament amb El Racó dels Robotaires. L'objectiu és incentivar la organització de fases territorials de la ROBOCAT en les diferents poblacions del territori català, a través de col·laboracions que permetin l’obertura de nous tornejos locals a Barcelona, al Camp de Tarragona, a la Catalunya Central, a Girona, a les Terres de l’Ebre, a Ponent, i a l’Alt Pirineu i Aran.

Coneix aquí més informació sobre els programes. A més, aquí trobaràs tota la informació sobre les inscripcions i modalitats d'enguany.