Banner de la campanya #ProuRegalarDades
Banner de la campanya #ProuRegalarDades. Autor: Internet Segura. 2021. Licencia: BY-SA.

La informació que donem a internet és molt valuosa. És per això que Internet Segura llença una campanya per a combatre la desinformació i oferir eines a la gent gran per a navegar i realitzar accions i compres de manera adequada.

Per a què volen les nostres dades?

En el primer article de la sèrie, titulat "Per a què volen les nostres dades?", ens donen alguns exemples sobre fraus a internet en temps de compres i ofertes com rebaixes, Black Friday, Cyber Monday, etc. També consells sobre què fer en casos com quan facilitem les dades a empreses de paqueteria, companyies de subministraments o proveïdors de telefonia. A més, alerten sobre com actuar davant sortejos masius de grans marques o quan rebem missatges de WhatsApp d'emissors desconeguts.

Accediu aquí a l'article complet

Per què les dades personals no han de caure en males mans?

En aquesta segona entrega titulada "Per què les dades personals no han de caure en males mans?" ens expliquen què es fa amb aquestes dades i com podem protegir-les de manera pràctica. Les empreses recullen contínuament dades personals, però hem de saber que poden fer-ho amb el nostre consentiment. També, poden obtenir-les a través de l’ús que fem dels seus serveis al llarg del temps, per això és important saber que cada vegada que interactuem amb una empresa, podem esperar que la companyia en qüestió enregistrarà informació. A més, ens expliquen què fan els ciberdelinqüents amb les nostres dades i com protegir-nos del mal ús de les nostres dades. 


Accediu aquí a l'article complet