Laboratori Social d’Innovació del Girona Emprèn
Laboratori Social d’Innovació del Girona Emprèn. Autor: Girona Emprèn. Licencia: Todos los derechos reservados.

A finals de novembre de 2019, Girona Emprèn posava en marxa el Laboratori Social d’Innovació, amb l'objectiu d'afavorir la innovació oberta i la generació de projectes col·laboratius per trobar solucions disruptives a reptes socials i econòmics al territori gironí.

Tres àmbits d'actuació al voltant de l'ús social de les tecnologies

El Laboratori treballa al voltant de tres espais/àmbits:

Espai coneixement: Un espai on es programen activitats formatives, divulgatives i reflexives per compartir i generar nou coneixement en col·laboració amb la ciutadania, agents i entitats. Durant aquest temps, ha organitzat tallers de robòtica, impressió 3D i una ‘escape room’ tecnològica per fomentar les professions STEM. També, una xerrada sobre innovació oberta amb l'Ingrid Guardiola.

Espai fabricació: L'espai del “Taller del Laboratori” és un espai obert maker per a la creació col·laborativa amb tecnologia digital situat a l’edifici Girona Emprèn al barri de Sant Narcís. Amb la situació de pandèmia provocada per la Covid-19, les impressores 3D d'aquest espai van ajudar a la comunitat maker gironina a produïr material de protecció individual per als sanitaris i la comunitat.

Espai cocreació: Impulsant i/o donant suport a iniciatives/reptes de la comunitat, de les empreses i/o de l’administració per aconseguir solucions més innovadores, disruptives i/o de major valor afegit amb tècniques i metodologies d’innovació oberta i cocreació.

La primera iniciativa de cocreació col·laborativa ha estat l’ExperienciaLabGi!, un projecte impulsat per Girona Emprèn per avaluar l’impacte de les tècniques i metodologies de la innovació oberta i cocreació en la competitivitat i consolidació de les empreses.

A més, van cedir 13 ordinadors a diferents entitats de la ciutat a través d'un taller sobre programari lliure organitzat per la cooperativa Colectic dins el projecte 'Passa't al FLOSS' amb l'objectiu de promoure la reutilització de recursos.

Comunitat CO

El Laboratori Social d’Innovació fomenta una comunitat de persones actives amb inquietuds i ganes de treballar en equip per a crear i ’aportar valor a diferents iniciatives i projectes. Per apuntar-se, cal omplir aquest formulari