Sms certificats
Sms certificats.

Acostumats com estem que les novetats en aquest terreny vinguin sempre de fora, s’ha concedit massa poca atenció als missatges sms certificats enviats des de mòbil que des de fa mesos ha fet possible l’empresa lleidatana Lleida.net.

Es tracta realment d’una novetat administrativa justament en un dels àmbits en què més convé d’introduir nous procediments i simplificacions burocràtiques. Perquè en definitiva un missatge sms certificat és semblant a un missatge curt de mòbil, com els que tothom coneix. La diferència és que el que ha enviat el missatge té constància que s’ha rebut a través d’un document que té validesa legal. Aquest document, amb signatura digital, demostra que el missatge es va enviar i que va ser rebut pel seu destinatari i és vàlid com a element de prova.

Evidentment el sistema és especialment interessant per a les administracions públiques per a l’enviada de tota mena de notificacions o convocatòries, per exemple. Segons l’empresa creadora del servei durant 2008 es van enviar ja més de 300.000 missatges d’aquest tipus i la xifra com a mínim es doblarà el 2009. Un aspecte interessant d’aquest nou procediment és que no genera cap mena de consum de paper, és barat i ràpid, i permet que amb un sol clic es puguin fer enviades múltiples des d’un ordinador a una llista tan llarga com es vulgui de destinataris. Trobareu una explicació més àmplia del sistema aquí.

Com a resum, és encoratjador comprovar que també des de les empreses del país es poden impulsar aplicacions de les TIC que simplifiquin les tasques més burocràtiques de les nostres administracions públiques.