Premis Somos-Digital
Premis Somos-Digital. Autor: Associació Somos-Digital. 2022. Licencia: Todos los derechos reservados.

L'Associació Som Digital, entitat que promou la dinamització d'espais públics per a l'impuls de la Societat de la Informació, convoca la II edició dels Premis Somos-Digital. Aquests premis tenen també l'interès de reconèixer la labor exercida pels professionals de la dinamització tecnològica que desenvolupen la seva labor en els Centres de Competències Digitals, assessorant, capacitant i facilitant l'accés a la tecnologia als col·lectius més vulnerables.

El termini de presentació de candidatures és fins al 22 d'abril de 2022.

Quines són les categories dels premis?

Els candidats poden presentar els seus treballs i projectes fins a quatre categories diferents en la qual es concediran els premis.

1. Ciutadania Digital: En aquesta categoria es reconeixerà i premiaran iniciatives i projectes impulsats per persones o organitzacions en l'apoderament i ús de la tecnologia per al creixement personal de la ciutadania, reflectint-se en actuacions que fomentin la participació digital, la millora de qualitat de vida dels entorns (barri, ciutat,…) o la transformació de les maneres de viure, treballar o relacionar-se, contribuint amb tot això a crear societats més participatives, compromeses i democràtiques.

2. Detectant Talent: L'objectiu d'aquesta categoria és reconèixer les actuacions dutes a terme per professionals o voluntaris que hagin significat l'aflorament del talent innovador i emprenedor mitjançant estratègies i/o suporti TIC.

3. Inclusió Digital: En aquesta categoria es reconeixeran iniciatives i projectes promoguts per persones o organitzacions amb la finalitat de permetre la inserció dels col·lectius més vulnerables en la societat de la informació millorant les seves condicions de vida, la seva inclusió social a través de les tecnologies de la informació i la comunicació, democratitzant l'accés, ús i apropiació de les TIC a tots els segments de la societat.

4. Dinamitzador Digital: La finalitat d'aquesta categoria és reconèixer a persones que faciliten el procés de capacitació i apoderament digital en els centres de competències digitals de Xarxes que formen part de l'Associació Som Digital. Als premis es poden presentar persones físiques i jurídiques (organitzacions) que resideixin o tinguin alguna de les seves seus en el territori espanyol. Es valoraran iniciatives o projectes realitzats en els dos últims anys, així com trajectòries professionals o vitals de les persones proposades.