Imatge de la multivideoconferència entre punts
Imatge de la multivideoconferència entre punts.

S'han connectat el Punt TIC-Òmnia de l'Associació per a Joves TEB de Barcelona, l'Òmnia Camp Clar de Tarragona i el Punt TIC Alta Ribagorça de Pont de Suert. Hi han participat el Xavier Aranda, tècnic de l'Oficina Tècnica des del TEB, i els dinamitzadors Jordi Rodríguez i Carles Roca. Han pogut mantenir una conversa i fer proves per descobrir les diverses utilitats de la plataforma. El Xavier Aranda destaca d'aquesta eina la possibilitat que ofereix de compartir documents i que no cal instal·lar cap software, ja que, es pot realitzar tot per Internet.

La Fundació i2CAT ha desplegat per a la Xarxa Punt TIC aquesta plataforma de multivideoconferència que facilitarà la realització de cursos online i altres activitats conjuntes entre diversos centres de la Xarxa, permetent així estalviar costos. La plataforma ViewCAT dotarà als Punt TIC d’un espai virtual interactiu que permetrà realitzar videoconferències entre múltiples participants, compartir fitxers de manera online i establir canals de comunicació instantània. Aquesta plataforma, a diferència de les solucions de videoconferència actuals, no requereix cap tipus d’instal·lació ni software especial, només cal una connexió a Internet.

Amb aquesta iniciativa, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i i2CAT proporcionaran de manera totalment gratuïta a tots els punts adscrits a la Xarxa Punt TIC una eina de comunicació avançada que els permetrà, no tan sols estalviar costos en desplaçaments, sinó poder coordinar-se entre diferents centres per tal de preparar formacions, jornades, seminaris i altres activitats conjuntes on podran participar persones d’arreu de Catalunya.

La Fundació i2CAT és un centre de recerca i innovació fundat el 2003. Té com a principal objectiu aconseguir una Internet del futur accessible per a tothom, afavorint una connexió òptima des de qualsevol punt del planeta. Per a aconseguir-ho, la Fundació posa la investigació i la innovació d’Internet a l’abast de la societat, mitjançant la col·laboració entre l’Administració pública, les empreses i els grups d’investigació de les universitats i del món educatiu per al desenvolupament de projectes innovadors en l’àmbit de les noves tecnologies de xarxa.

Aquí podeu veure algunes fotos de la videoconferència: