L'organització vol trobar en el talent dels joves entre 18 i 30 anys solucions reals a problemes reals per tal de millorar el món.
Les propostes poden incloure tecnologies noves o una combinació de serveis, sistemes i TIC ja existents i que donarien forma a una smart city. S'han de centrar, sobretot, en monitoritzar o reduir el canvi climàtic, adaptar el seu impacte a la societat o en els canvis tecnològics que ens poden conduir cap a una comunitat més verda i sostenible. En aquesta fase, només es busquen idees innovadores; no cal que estiguin desenvolupades o acompanyades per un projecte. Les millors idees es destacaran dins de la Conferència WHO sobre Salut i Canvi Climàtic. Fins el moment, s'han presentat una vintena d'idees diferents de joves procedents de tot el món. No hi ha límit d'idees a presentar però, això sí, qualsevol proposta s'ha de traduir a l'anglès.
Paral·lelament, s'ha llençat una call for innovations. En aquest apartat, es busquen emprenedors a nivell tecnològic, social i de disseny pensades per a millorar la qualitat de vida de la gent i la societat. El projectes o prototips poden incloure impressores 3D, robòtica, etc. No importa com s'usi la tecnologia mentre aquesta marqui la diferència. Les propostes poden presentar-se en aquest enllaç fins al 30 de setembre. Els guanyadors viatjaran a la cerimònia de lliurament del guardó a Qatar i seran premiats econòmicament.