Mensaje de advertencia

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Open Data BCN, el servei de dades obertes de l'Ajuntament de Barcelona

Publicado el 13/08/2020
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inicio
Open Data BCN
Open Data BCN, por Pexels. Licencia: BY-SA

Les dades obertes (open data en anglès) són aquelles dades que qualsevol és lliure d'utilitzar, reutilitzar i redistribuir, amb l'únic límit, en el seu cas, del requisit d'atribució de la seva font o reconeixement de la seva autoria. El seu esperit és similar a d'altres moviments i comunitats com les de codi obert, maquinari lliure, contingut obert o accés obert.

Segons l'Open Knowledge Foundation un contingut per ser obert ha de seguir tres principis: ha de deixar al públic el dret a utilitzar-lo, el dret a reutilitzar-lo i adaptar-lo a les necessitats pròpies i el dret a redistribuir-lo i compartir-lo.

L'Ajuntament de Barcelona, a través del projecte 'Open Data BCN', impulsa un catàleg de dades obertes amb més de 475 datasets classificats en 5 temes: Administració, Ciutat i Serveis, Economia i Empresa, Població i Territori.

Aquest projecte va néixer a l'any 2010 i el portal web al 2017. Està gestionat pel Departament d'Estadística i Difusió de Dades de l'Oficina Municipal de Dades i s'emmarca dins de l'estratègia de Barcelona Ciutat Digital, fomentant una economia digital plural i desenvolupant un nou model d'innovació urbana basat en la transformació i la innovació digital del sector públic.

El portal web Open Data BCN

Compta amb un portal web amb l'objectiu de facilitar l'accés a persones usuàries i visitants. És multi idioma (català, castellà i anglès) en la seva totalitat i està llicenciat sota la llicència CC BY, mitjançant la qual podem copiar, distribuir i divulgar públicament les dades que inclou semprei quan es citi l'autoria de l'Ajuntament de Barcelona.

El Catàleg de Datasets és la secció principal d’aquest portal on podem trobar tota la informació que l’Ajuntament de Barcelona posa a la nostra disposició en format reutilitzable classificada en 5 grans temes: Administració, Ciutat i serveis, Economia i empresa, Població i Territori els quals tenen diferents subtemes.

Utilitza la tecnologia open source, en concret CKAN i Drupal.

Novetats de Datasets

Recentment han publicat el dataset d'Indicadors de mesura de l'impacte de la COVID-19 a la ciutat de Barcelona, una relació d'indicadors procedents de diferents àmbits com són salut, mortalitat, meteorologia, mobilitat, preus, mercat de treball, mercat bursàtil, consum, habitatge, opinió i iniciatives de suport veïnal, entre altres per fer el seguiment de la COVID-19 a la ciutat.

Añadir nuevo comentario

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.
CAPTCHA de imagen
Introduzca los caracteres mostrados en la imagen.

Te puede interesar también