Lliurament Premis Blocs Catalunya 2009
Lliurament Premis Blocs Catalunya 2009.

Divendres passat, 2 d'octubre, es va celebrar a Vic l'acte de lliurament dels II Premis Blocs Catalunya. Després del procés de votació del públic i de la decisió del jurat, quedaven com a finalistes 80 blocs (10 per cada categoria) dels més de 600 blocs presentats a aquesta segona edició dels premi. El periodista i escriptor Martí Gironell va ser l'encarregat de presentar l'acte de lliurament, que va comptar amb la presència, entre d'altres, del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, el secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, i el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch.

A l'acte es van donar a conèixer els vuit guardonats als diferents categories i també es van concedir dos premis especials:

Les TIC i la Discapacitat és un bloc destinat a difondre i assessorar sobre les TIC per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials, creat per Carlos Garcia Bueno, dinamitzador del Punt TIC del Consell Comarcal del Baix Ebre, i Pedro Cabanes Altadill. Aquest no és el primer premi que guanya el bloc: va rebre el segon premi en els II Premis de Continguts Digitals Sant Feliu Online 2009 i va ser finalista als III Premi Espiral Edublogs.

El bloc de l'Oficina de Dinamització Comunitària d'Òmnia, Una finestra oberta a la Xarxa Òmnia, era finalista en la categoria de Blocs corporatius, però, malauradament, no ha resultat guanyador.