Icones de xarxes socials: Twitter, Facebook, Google+ i Youtube
Icones de xarxes socials: Twitter, Facebook, Google+ i Youtube.

Sempre que una ciutat amplia la seva oferta de serveis és una bona notícia. En aquest cas ho és encara més ja que l’oferta és de formació especialitzada en noves tecnologies i va a càrrec de l’associació local de foment de les noves tecnologies Xarxa Continguts i Territori amb seu a Sant Feliu de Llobregat.

Aquest juliol des de XarCont ens proposen els “Estius formatius”, una bona fórmula per realitzar una formació intensiva i monográfica per millorar les competències digitals en aquestes dates estivals i, per què no, descobrir noves oportunitats professionals. Aquí podeu consultar-la: Estius Formatius Xarcont.

Consisteix en cursos intensius de Community Manager, smartphones, iPad, Flash...

Es tracta de formacions totalment pràctiques i enfocades a les necessitats reals de les empreses i a l’ocupabilitat ja que permetran aprofitar al màxim les potencialitats que ofereix Internet, les TIC i les diverses xarxes socials.

Aquest és el tast TIC d’estiu que ens proposen:

  • Curs intensiu bàsic de COMMUNITY MANAGER de 20 hores. S’adreça a totes aquelles persones que volen obrir-se portes a aquesta ocupació emergent i aquelles empreses que volen aprendre a utilitzar totes les eines i recursos a la Xarxa que es necessiten per gestionar i planificar una estratègia i reputació online efectiva a les xarxes socials.
  • Càpsula exprés d’ INTRODUCCIÓ A DISPOSITIUS MÒBILS I SMARTPHONES. Taller introductori de 2 hores per a conèixer les diferencies i característiques principals dels diferents dispositius mòbils que existeixen actualment al mercat, així com les aplicacions (apps) més utilitzades. Ideal per totes aquelles persones que estan pensant en adquirir un smartphone i no saben per quin decantar-se o que ja en tenen un i volen aprendre a utilitzar-ho millor.
  • Càpsula exprés CONEIX I EXPERIMENTA AMB L’iPad. Taller pràctic de 3 hores per conèixer les principals funcionalitats, trucs i aplicacions (apps) més utilitzades en aquest dispositiu mòbil. Ideal per totes aquelles persones que estan pensant en adquirir un iPad o ja en tenen un i volen aprendre a treure’n tot el profit. En aquesta formació es posaran a disposició dels participants diferents dispositius iPads per poder realitzar el taller en grup.
  • Càpsula exprés FLASH BÀSIC. Taller introductori de 6 hores per a aprendre a generar creacions bàsiques en Flash.

En el cas en concret del curs de Community Manager i Social Media és la primera ocasió que s’oferta a Sant Feliu de Llobregat, de forma singularitzada, una formació relacionada amb aquesta nova professió, tan demandada al 2012.

Però l’aposta per la novetat de l’associació XarCont és doble. D'una banda, des de l’associació s’ha volgut proporcionar el primer curs de Sant Feliu de Llobregat amb un temari de continguts actualitzats i orientats a l’adquisició de competències per a desenvolupar la tasca de dinamització de xarxes, aprenent a saber gestionar identitats digitals corporatives per l’entorn social media i web 2.0.

I és que aquest any 2012 han estat diversos els estudis i informes que han constatat que les empreses aposten decididament per les xarxes socials, que les visites a perfils de marques a les xarxes socials han augmentat espectacularment des de fa 2 anys, que els comentaris positius augmenten la disposició de compra i generen simpatia de marca, que en els propers anys el medi social a Internet serà el mitjà bàsic pel que fa a la interacció client-marca, etc.

I d'altra banda, també s’ha pensat en PIME i autònoms, el grup productiu amb més interès en optimitzar la seva presència a la Xarxa, possibilitant la bonificació, de fins a un 100%, per aquesta formació: programa de Formació Contínua mitjançant el sistema de Crèdits Formatius a través de Bonificacions en les cotitzacions de la seva empresa a la Seguretat Social (Fundació Tripartita para la Formación en el Empleo).

Ja ho sabeu, aquest juliol a sortir de casa per gaudir l’estiu TIC.