Logo TEDxBarcelonaWomen
Logo TEDxBarcelonaWomen.

El tema central de l'esdeveniment TEDxBarcelonaWomen serà “Innovating Empowerment: com es duu a terme l’empoderament de les dones al voltant del Mediterrani”, un procés pel qual les dones incrementen la seva capacitat de configurar les pròpies vides i el seu entorn, una evolució en la consideració de les dones sobre si mateixes, en el seu estatus i en la seva eficàcia en les interaccions socials.

TEDxBarcelonaWomen vol contribuir a la visibilitat de les dones que, des de la perspectiva de l’emprenedoria social (que orienta l’activitat econòmica, la satisfacció de les necessitats i resolució de problemes socials, culturals, ambientals, etc.) treballen dia a dia per aconseguir canvis en processos i estructures que estenen la situació desfavorida i subordinada de les dones, prenent com espai físic i cultural de referència el Mediterrani.

Aquesta jornada coincidirà amb l'esdeveniment TEDxWomen 2012, que tindrà lloc el 30 de novembre i l'1 de desembre a Washington , Estats Units, amb el lema “The Space Between” (L’espai intermedi) . Fa referència a com les dones són menys propenses a afrontar els temes des d’un punt de vista blanc o negre, ja que sempre veuen el gris entremig.

Així, de 9.00 a 14.00 hores es faran ponències a Barcelona i a la tarda, de 14.30 a 18.00 se seguirà la retransmissió de la trobada de Washington.