Crida Barcelona Mini Maker Faire
Crida Barcelona Mini Maker Faire.

La llavor d'aquest esdeveniment, pioner al nostre país, es troba a la ciutat de San Mateo (Califòrnia, EEUU), on l'any 2006, la revista Make Magazine va organitzar la primera Maker Faire. Al 2012, a la seva setena edició, l'exhibició va aplegar a 800 makers i va atraure a més de 110.000 visites durant un cap de setmana. El concepte s'ha estès per tot el món sota la marca Mini Maker Faire a ciutats com Chicago, Las Vegas, Hong Kong, Santiago de Xile o Dublín.

Ara el model es trasllada per primer cop a Espanya en un format reduït. Primer passarà per Barcelona el 29 de juny i desprès viatjarà a Bilbao, els dies 20 i 21 de juliol. Es tracta d'un festival on es poden fer, crear, construir, pensar i reciclar invents i objectes de diferents disciplines com l'art, la música, la tecnologia o la ciència.

La convocatòria per a la presentació de projectes finalitza el 20 de maig. Fins aleshores els interessats s'hi poden inscriure de forma totalment gratuïta a través d'aquest enllaç explicant les característiques del seu projecte.