La Fera és una iniciativa impulsada per persones creadores digitals preocupades pel futur de la llengua catalana. Compta amb el suport d'Òmnium Cultural i la Fundació.cat.

Logo de la Fera.cat
Logo de la Fera.cat. Autor: La Fera. 2022. Licencia: Todos los derechos reservados.

El passat juliol es va celebrar l'APLEK, una trobada de persones creadores digitals en català a l'antiga sala BARTS de Barcelona. L'esdeveniment va comptar amb converses, concerts, monòlegs i Dj's. A més, va tenir lloc la presentació de La Fera, un projecte de creació digital per enfortir el català a les xarxes socials, especialment entre la població jove. Aquesta nova eina compta amb el suport d’Òmnium Cultural i la Fundació.cat.

Les primeres accions que impulsaran estan encaminades al finançament i al desenvolupament de projectes. Una d'elles serà un concurs-llançadora ('l'Embrió') amb què escolliran tres projectes: un pòdcast, un streamer i un creador/a per a oferir-los un acompanyament personalitzar que ajudi a impulsar el seu projecte durant el curs vinent. També, realitzaran tallers professionals i es lliurarà un premi de 2.000 €.

A més, la Fera treballarà en la professionalització del sector creatiu i l'anàlisi de l’evolució del català en la indústria creativa digital a través d’un nou portal que es publicarà a finals d’any. El projecte, també, vol crear una fàbrica física a Barcelona que esdevingui un espai referent.

Dades sobre la creació de continguts en línia.

Aquest estiu han llençat, a través del seu perfil de Twitter, la campanya #AgostMeta on cada dia publicaven un fil amb dades i informació sobre el món de la creació de continguts en línia i consells per a creadors/es audiovisuals.