.

La jornada ha començat amb el lliurament del premi de Narratives Digitals contra la violència de Gènere D♀na la paraula per a centrar-se posteriorment en tres temes essencials: la ciutadania intel·ligent, els joves i l'ocupació i, finalment, la mobilitat i la innovació social.JIS públic assistent

Jordi Reynés, director de la Xarxa d'Ateneus de Fabricació Digital de l'Ajuntament de Barcelona, ha explicat el projecte de Fabricació Digital i les possibilitats que aquest ofereix als ciutadans. Pep Oliveras, dinamitzador del telecentre de la Fundació Marianao, ens ha ofert una mirada, dinàmica i divertida, i des dels participants del seu telecentre, sobre què és i perquè es pot utilitzar una impressora 3D. Una petita dinàmica de Realitat Augmentada, presentada pel grup D2 & Co, ha ajudat a dinamitzar la pausa cafè i els grups de treball vespertins, tancant aquest primer bloc dedicat a la Ciutadania intel·ligent.

RA amb El TEb i PuntTIC

Els Joves i l'ocupació ha estat un altre dels temes de la jornada. Àngels Piédrola, coordinadora PNJCat del Govern de Catalunya, ha plantejat les estratègies del govern regional (el nou programa de Garantia Juvenil) i la necessitat de complicitat per part de les organitzacions socials i dels tècnics de joventut, així com el paper que els telecentres poden tenir-hi. Sergio Marco, gerent de l'empresa Everis i responsable del programa d'educació, ha mostrat la visió que les empreses del sector tenen sobre les noves oportunitats que el mercat ofereix als futurs professionals (aquells que encara no han estat formats).

Presentació de YouRock

Gran protagonisme ha tingut la presentació del projecte YouRock.jobs a càrrec d'Ian Clifford. El projecte, que compta amb el suport de Telecentre-Europa, i consisteix en una xarxa social europea que promou l'ocupabilitat dels joves, ha captat especialment l'atenció dels assistents, ja que es tracta d'una xarxa transeuropea amb suport i participació de organitzacions de diferents països (El Teb i Punt TIC a Catalunya) que fomenta la visualització de les competències professionals dels joves usuaris.

La darrera part de la jornada ha estat dedicada a la Mobilitat i la innovació social. Dues aportacions bàsiques i fonamentals s'han presentat: la primera, la ponència d'Elisabet Juarez, que ha explicat el programa Mobilitza't Mobile, un programa dissenyat per afavorir la inserció laboral en l'àmbit Mobile o el retorn al sistema educatiu, a través de la capacitació professional en aquest àmbit. La segona, a càrrec de Jordi Silvestre, una innovadora experiència pilot de Coworking, dirigida a estudiants i titulats universitaris.Robotica

Un conjunt de tallers i reunions al voltant de quatre temes (Seguretat i TIC; Coding; Dones i TIC, i Dispositius mòbils) han posat el punt final a una jornada organitzada per la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació  (Generalitat de Catalunya), amb el suport del Teb, i que ha comptat amb una gran afluència de persones, totes elles interessades a Internet Social.