Vídeo sobre la Internet Segura feta pels nens i nenes a l'Infocentre
Vídeo sobre la Internet Segura feta pels nens i nenes a l'Infocentre.

Des de fa dos anys, es treballa molt el tema de la seguretat a la xarxa i del bon ús que cal fer de les eines TIC. En aquest curs, els alumnes han realitzat un vídeo on ells han estat els protagonistes i que té com a objectiu que els infants aprenguin d’una manera lúdica els consells que han de seguir per evitar els perills que es poden trobar a la xarxa.

Els continguts dels missatges estant basats en la campanya de seguretat a la xarxa del CESICAT, Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, organisme de suport del Pla nacional d’impuls de la seguretat TIC aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya el 17 de març de 2009, que també va col·laborar en materials de difusió i suport de l’activitat, l’Oficina de Relacions amb la Comunitat i en les campanyes de seguretat d’Internet del Cos dels Mossos d'Esquadra. A més, els continguts tenen el suport de la Xarxa Punt TIC de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona, així com de l’Ajuntament de Santa Bàrbara.

També volem destacar un agraïment especial a Albert i la Banda dels 13 per cedir la seva cançó, Sabates, botons i dimonis, per l’edició del vídeo.

La valoració d’aquest projecte ha estat molt positiva. El que va començar com un joc i, gràcies a la motivació i il·lusió dels nens/es, ha acabat sent una eina d’aprenentatge on ells són els protagonistes. Per aquesta raó, tot i que l’objectiu no era la seva difusió, ens complau compartir el resultat final del treball realitzat pels alumnes de l’Escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara i ens plantegem millorar els mitjans tècnics de què disposem per poder obtenir una millor qualitat de vídeo en propers cursos.