Logotip dels 5 anys de puntCAT
Logotip dels 5 anys de puntCAT.

Dos dels tres ajuts ja es coneixien abans de la gala: Agenda Oberta, que se subvencionarà al 100%, i Eixos.cat, del qual s'ha subvencionat el 50%. Tots dos basats en dades obertes.

Agenda Oberta de Pim Pam Pum és una eina que centralitzarà la informació de gran part de les agendes d’activitats d’arreu dels Països Catalans, de manera que els usuaris/àries podran filtrar els continguts per poblacions, dates i etiquetes, obtenir recomanacions segons els seus perfils d’interessos i proximitat, etc.

L'altre projecte guanyador ha estat Eixos.cat, subvencionat al 50% entre puntCAT i les donacions que tothom ha pogut fer a través del micromecenatge de Verkami. Es tracta d'un servei de catalogació i geolocalització del comerç urbà i els locals buits de les ciutats catalanes, desenvolupat per planol.info.

El tercer guardó s'ha donat a conèixer durant la gala; ha estat per a la Fundación Planeta Imaginario per desenvolupar l'eina Seqüències, adreçada a persones amb autisme.

A més dels guardonats d'aquesta darrera edició dels ajuts, a la gala també s'han presentar els resultats del projectes subvencionats a l'edició del 2010, lliurats l'any passat a set entitats que durant aquest temps han estat desenvolupant diferents projectes que ajuden a trencar la barrera digital.

També s'ha aprofitat l'acte per fer el relleu de la presidència de la Fundació puntCAT. El nou president és en Ricard Huguet, de FemCat.

L'acte s'ha pogut seguir en directe per Internet i més endavant es publicarà el vídeo per tal que tothom que no l'hagi pogut veure tingui aquesta oportunitat.