Formació de formadors: How to teach computing
Formació de formadors: How to teach computing.

Molest d'estudiants que es distreuen amb els seus telèfons mòbils? Cansat de veure els estudiants adormir-se després d'una nit de jocs d'atzar? Fem que els nostres estudiants deixin de ser consumidors passius de la tecnologia i n'esdevinguin productors actius. Fem que desenvolupin aplicacions, dissenyin jocs i facins els seus propis llocs web. Així comença la presentació del MOOC "How to Teach Computing: An Introduction to Concepts, Tools and Resources for Secondary Teachers", signada per la vicepresidenta de la Comissió Europea, Neelie Kroes.

Encara que la formació està pensada per a professorat de secundària, és oberta a tothom i pot ser interessant per a les persones dinamitzadores. Explorarà les idees, conceptes, processos i habilitats que són importants en la computació i introduirà eines, recursos i activitats que poden ajudar a ensenyar aquests conceptes i processos a l'aula.

Els mòduls que formen part del curs són:

  • Introducció al curs
  • Per què ensenyar computació a les escoles?
  • Què estem ensenyant? La introducció dels conceptes i processos informàtics clau
  • Com ensenyar informàtica? L'ús d'eines de programació visual
  • Com ensenyar informàtica? L'ús d'eines de disseny de jocs
  • Com ensenyar informàtica? Creant per a la web i el mòbil
  • Projecte final: Disseny d'una història d'aprenentatge per a l'aula

El curs comença dilluns 3 de novembre, té una durada de sis setmanes i requereix al voltant de dues hores de treball per setmana. Per participar-hi cal registrar-se al portal de l'European Schoolnet Academy i després realitzar la inscripció.

Aquesta plataforma ofereix altres formacions, totes gratuïtes, i organitza webinars, sempre al voltant de la innovació a l'educació.