Molta participació en les IV Jornades de Programari Lliure al Berguedà organitzades pel Telecentre de Berga.

Portada Jornades Programari Lliure al Berguedà 2012
Portada Jornades Programari Lliure al Berguedà 2012.

Més d'un centenar de persones van participar activament a les quartes Jornades de Programari Lliure que organitza anualment el Telecentre Berga. Aquestes són unes jornades obertes al públic en general amb la intenció que serveixin com a eina de difusió del programari lliure com a alternativa al de pagament i es van dur a terme els passats 28, 29 i 30 de juny.

Va inaugurar les jornades l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, el dijous 28 i a continuació es van dur a terme dues conferències. La primera sobre Guifi.net, la xarxa ciutadana de telecomunicacions oberta, lliure i neutral on els creadors de la  xarxa a Berga van explicaran als assistents què cal fer per poder tenir-hi accés i quins són els requeriments tècnics, entre d’altres aspectes d’interès.  La segona va tractar sobre “Repara Berga”, una nova plataforma web i per a mòbils que permet comunicar incidències de la via pública a l’Ajuntament.

El divendres es van dur a terme 2 tallers al Telecentre. El primer, taller de GNU/Linux, es va fer al matí i ja s’ha convertit en un dels clàssics de les jornades. En aquest,  es va mostrar la última versió d’aquests sistemes operatius.

A la tarda es va realitzar un taller relacionat amb la xerrada de dijous, sobre Guifi.net en el qual és van mostrar casos pràctics de com unir-se a aquesta xarxa i els serveis que ofereix.

 

Les jornades van finalitzar el dissabte amb un taller d’un dels temes destacats de les jornades d’enguany; els smartphones i les tablets, dos dels dispositius informàtics que més s’han estès en els últims anys. En el taller es va parlar del sistema Android, la seva optimització i es van mostrar aplicacions molt interessants per aquest sistema.

Per trobar més informació referent a les jornades podeu adreçar-vos a: http://jornades.tcberga.cat/