Biblioteca Màrius Torres de Vinaixa
Biblioteca Màrius Torres de Vinaixa. Autor: Biblioteca Màrius Torres de Vinaixa. 2021.

La biblioteca Màrius Torres de Vinaixa és la segona de la demarcació que va entrar a la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya però, 33 anys després, va haver de tancar portes al no complir els requeriments del departament de Cultura pel que fa a qüestions digitals i tecnològiques. Al 2022 torna a obrir gràcies a una inversió de prop de 50.000 euros i un acord entre la Generalitat, l’ajuntament i la Diputació de Lleida han fet possible la reobertura de l’equipament.

L'equipament s’ha traslladat a la primera planta de l’edifici del Centre Cívic Cal Blanco de Vinaixa (Les Garrigues) i compta amb una superfície de 119 metres quadrats, les obres de millora han consistit en l’adequació de l’accés a l’equipament, una nova il·luminació i la renovació del mobiliari i maquinària informàtica. "Abans la biblioteca no estava informatitzada, és a dir, els llibres no constaven al catàleg. Ara s'ha fet tot el procés de passar els llibres en format digitals perquè estiguin disponibles a totes les biblioteques de Catalunya", explica Laura Avià, tècnica en funcions de la biblioteca.

Compta amb una col·lecció total de 2.000 documents i obre al públic 23 hores setmanals en horari de tarda a excepció dels dimecres, que també ho fa durant el matí.