Resum Noticia:

El portàtil del projecte One Laptop per Child (OLPC) es posarà a la venda el proper mes de setembre. Així ho ha confirmat un dels responsables del projecte, Nicholas Negroponte, durant una reunió a Ginebra.

Descripció:

És probable que la política de venda sigui la que ja s'havia explica i és que els usuaris paguin dos portàtils i un el destinin als països en vies de desenvolupament. El portàtil del projecte OLPC funciona amb GNU/Linux i costa uns 150 dòlars.

Segons declaracions d'un dels responsables del projecte a la cadena britànica, BBC, el portàtil es podrà comprar a les botigues per 115€ amb la condició que se n'hauran de comprar dos i un d'ells anirà dirigit a països en vies de desenvolupament. Recordem que "One Laptop per Child" és un projecte de l'Institut Tecnològic de Massachussets (MIT). El portàtil utilitza GNU/Linux, té connexió WiFi per a connectar-se a internet, ports USB, processador de 500 MHz i memòria d'1 GB. De moment, Brasil, Argentina, Uruguay, Nigèria, Líbia, Tailàndia i el Paquistan són països que han fet una comanda del portàtil per distribuir-lo entre les seves escoles.

Font: LaFarga.cat