Portada del l'edició multilingüe del llibre sobre les 100 dinamitzadores excel·lents
Portada del l'edició multilingüe del llibre sobre les 100 dinamitzadores excel·lents.

L'edició en anglès d'aquest llibre es va donar a conèixer el mes de maig a la trobada Spark 2013, que va tenir lloc a Granada. Ara, Telecentre.org ha anunciat la publicació de l'edició multilingüe en anglès, castellà, singalès, àrab, francès, portuguès, tailandès i rus.

El llibre forma part de la campanya Dones en telecentres: Alfabetització digital i recull la història de 100 dinamitzadores de més de 30 països d'arreu del món, que van resultar guanyadores del concurs. Explica com van arribar a treballar en un telecentre, les lluites que s'han trobat en el camí i els projectes en què estan treballant en l'actualitat.

La directora d'operacions de Telecentre.org, Tess Camba, assenyala que amb aquesta edició volen fer arribar el llibre a més persones: "Era important per a nosaltres publicar aquesta edició multilingüe, ja que, no només volíem mostrar la diversitat de les dones que treballen en els telecentres d'arreu del món, sinó que també hem volgut fer aquest e-book accessible al major nombre possible de persones, en particular a les dones que apareixen en aquest llibre".

Ester Collado, dinamitzadora de l'Òmnia de la Seu d'Urgell, inaugura el capítol dedicat a les dones europees, ja que va ser ella la guardonada a nivell europeu. També hi són Paloma Hernández, dinamitzadora del Punt TIC del Solsonès; Anna Besolí, dinamitzadora del Punt TIC de l'Alt Urgell; i Luisa Miralles, dinamitzadora de l'Òmnia Casa Caritat de Valls. Totes quatre, juntament amb sis dones més, van ser seleccionades entre moltes dinamitzadores com les més destacades a Europa.