Icona del concurs
Icona del concurs.

Els projectes presentats al certamen hauran de proposar solucions innovadores a una de les següents qüestions:

  • La relació entre residents i turistes: intercanvis culturals i lingüístics o com conèixer llocs menys coneguts de la ciutat.
  • Personalització de l'experiència: diaris de viatge en temps real, visites d'acord amb interessos concrets o temps dedicat a la visita, etc.
  • Desplaçaments: informació sobre la xarxa de transport públic, aparcament i alternatives de transport.
  • Optimització del temps de visita i minimització de l'impacte local: alternatives fora dels circuits turístics habituals, millora dels temps d'espera per les visites a monuments i alleujament del trànsit.

La convocatòria s'adreça a professionals i empreses de l'àmbit del turisme i de les noves tecnologies, i estarà oberta fins el proper 15 de setembre. Les propostes guanyadores de cada categoria obtindran un premi de 3.000 euros, i seran presentades durant la Smart City Expo 2013, que tindrà lloc a l'Hospitalet de Llobregat el proper mes de novembre.

Barcelona és una de les set ciutats participants a l'Open Cities, junt amb Berlin, París, Amsterdam, Hèlsinki, Roma i Bolònia; associades per promoure la innovació al sector públic i el treball conjunt davant reptes comuns.