Coneix els guanyadors del Bitbot Challenge 2020
Coneix els guanyadors del Bitbot Challenge 2020. Autor: Pexels. Licencia: BY-SA.

Enguany la Fundació i2CAT i el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya han impulsat el Bitbot Challenge 2020, una competició per promoure els casals d’estiu de temàtica tecnològica amb l'objectiu d'augmentar la participació de nenes i noies dins l’àmbit de les TIC i reduir l’escletxa de gènere persistent a aquest sector.

Una comissió avaluadora formada per tècnics/es de les entitats organitzadores ha seleccionat quinze projectes i activitats finalistes, que rebran un premi de 1.500 €. Al'octubre es donaran a conèixer els tres projectes guanyadors.

Estiu Thaunològik

Al Campus d'estiu Thaunològic de l'Escola Thau de Sant Cugat els infants participants aprendran a programar amb LEGO Mindstorms i MBOT, disseny i impressió 3D amb Tinkercad, experiments científics, videojocs amb Tynker i jocs exteriors per fomentar el pensament computacional entre altres. 

Aquí podeu veure l'activitat.

Crea el teu Esc@pe Room Digital

Es tracta d'un campus tecnològic amb una orientació temàtica concreta sota un fil conductor d’actualitat molt conegut per tots els públics: el fenomen dels Escape Room. Aquí podeu veure l'activitat.

Fix It Summer

Els i les participants passaran d'interactuar amb la tecnologia a crear-la, de ser consumidor/es a ser creadors/es. Aquí podeu veure l'activitat.

TbKids Magic Academy

Els i les participants gaudiran d'un casal molt dinàmic i motivador amb la màgia com a fil conductor. Es treballa amb eines de tecnologia. Aquí podeu veure l'activitat.

Casal Artesans Digitals

Aquest casal tecnològic d'estiu té l'objectiu de ser un espai d'accés per a la creació digital. Es donaran eines per a la creació digital d'animacions, contes i videojocs, etc... Aquí podeu veure l'activitat.

Campus tecnologic Tria - Fundació Comtal

Aquest és un campus tecnològic d'estiu 100% online per aprendre programació amb diferents plataformes (Scratch, Makey-Makey, Code.org, i una primera toma de contacte amb Tinkercad per aprendre sobre el disseny 3D). Aquí podeu veure l'activitat.

Automatització del reg amb micro:bit

L’objectiu principal d'aquesta activitat és donar solució al repte de crear un sistema de reg automàtic amb l’ajuda d’un petit ordinador, micro:bit. Aquí podeu veure l'activitat.

Campus petits enginyers i enginyeres

En aquest campus d'estiu treballaran les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC's) tot realitzant activitats de robòtica, electrònica, programació de videojocs, animació, disseny CAD i impressió 3D. Aquí podeu veure l'activitat.

Campus de Disseny de Videojocs

Al Campus tecnològic d'estiu de Codelearn els i les participants aprendran a dissenyar els continguts, els espais, les regles i les mecàniques diferents d’un videojoc. Aquí podeu veure l'activitat.

Casal virtual d'estiu: Missió Artemis

Aquest és l'únic campus on-line que treballa amb robots virtuals programables. Aquí podeu veure l'activitat.

FabKids i FabTeens Estiu 2020

En els tallers Fabkids i FabTeens Summer 2020 el jovent aprenendrà a fer servir les eines de fabricació digital alhora que desenvolupen la seva creativitat, el treball en equip i la comunicació. Aquí podeu veure l'activitat.

Any 2230: Programa interestelar Artemis

En aquesta activitat innovadora científica i tecnològica els i les participants podran aprendre habilitats a través de la ciència, robòtica, programació i el desenvolupament del pensament computacional. Aquí podeu veure l'activitat.

Campus petits enginyers i enginyeres

Aquest és un campus d'estiu de Codelearn enfocat en dues àrees diferent amb una línia temàtica: "Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC)" i "Ciència i Tecnologia". Aquí podeu veure l'activitat.

Casal Estiu 2020 - Robòtica i programació

En aquest campus de Codelearn - Premià de Mar els i les participants aprendran robòtica i programació educativa. Aquí podeu veure l'activitat.