Dia Mundial d'Internet a l'Asociación Comunidad Redes de Telecentros
Dia Mundial d'Internet a l'Asociación Comunidad Redes de Telecentros.

Al voltant del Dia Mundial d'Internet, que se celebra el 17 de maig, s'organitzen infinitat d'activitats arreu del món. A Ginebra, Suïssa, per exemple es desenvolupa des del 13 fins al 17 de maig la Cimera Mundial sobre el la Societat de la Informació 2013 (World Summit on the Information Society Forum 2013) i el 23 de maig la Universidad Politécnica de Madrid acollirà el Fòrum de la Governança d'Internet (Foro de la Gobernanza de Internet en España).

Les diferents xarxes de telecentres estatals preparen també accions per a aquesta important diada, tot centrant-se en la cerca d'oportunitats i en el foment de la innovació social i l'ocupació, com elements capaços d'articular una transformació al territori i oferir possibilitats reals davant la situació actual.

L'acte central del dia seran les jornades "X Blogs y Medios", que es desenvoluparan el 16 i 17 de maig i giraran al voltant de la comunicació 2.0, entesa com a estratègia transversal en tot el moviment d'innovació social. Com construir comunitat al voltant de la innovació social o com canalitzar l'efecte multiplicador del social media per impulsar projectes d'innovació social seran alguns dels temes que s'hi tractaran. Aquest debat sobre blogs i mitjans tindrà continuïtat en el marc de l'Spark, IV Fòrum Mundial de Telecentres. El debat s'emetrà per streaming a la plana web Guadalinfo: www.guadalinfo.es/endirecto.

Les activitats de les xarxes de telecentres de l'estat seran molt diverses. Així, als telecentres bascs participaran en una recerca del tresor virtual, a Burgos faran un brindis per Internet, a Astúries faran una activitat de geocaching i a Navarra trauran els ordinadors al carrer per donar a conèixer diferents eines. La Red Guadalinfo d'Andalusia, per la seva banda, aprofitarà el Dia Mundial d'Internet per preguntar als seus usuaris/àries com va ser la seva primera vegada amb Internet.

Més informació