Cap de setmana tecnològic al Magical amb la 7a Lleida Lan Party
Cap de setmana tecnològic al Magical amb la 7a Lleida Lan Party.

Lleida ha viscut un cap de setmana molt tecnològic al Magical amb la celebració de la 7a Lleida Lan Party. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha obert la setena edició d’aquest cita per als amants dels ordinadors, que compta amb uns 350 inscrits, arribats de diferents punts de Catalunya i també de l’Estat. L’alcalde ha afirmat que la ciutat manté la tradició de les Lan Party, que atrau l’atenció dels joves i també el món tecnològic, ja que la cita genera oportunitats per als professionals. Aquest punt de trobada per als amants, curiosos i simpatitzants de les noves tecnologies, la informàtica i els infojocs s'ha celebrat per segon any a les instal·lacions del Magical i ha acollit també activitats paral·leles, com l’Expotaku.

L’alcalde ha presidit l’acte, al qual hi han assistit la tinenta d’alcalde Montse Mínguez; el gerent del Parc Científic, Josep Clotet; el responsable de l’àrea d’informàtica de la Paeria, Antoni Saldaña, i la directora del Magical, Gina Domingo, així com també del director dels SSTT d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, i el Vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL, Ferran Badia.

L’organitzador de la Lan Party, Andreu Ibañez, ha guiat la visita de la comitiva en aquest esdeveniment, que sorgeix de la iniciativa ciutadana i de les xarxes socials, amb el suport de les institucions i el patrocini de les empreses, ja que la Paeria l’organitza amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament, la Universitat de Lleida i el Parc Científic. A més, la iniciativa ha comptat amb el treball d’una quarantena d’alumnes de cicles formatius que han ajudat en el muntatge.
En aquests tres dies, la Lleida Magical Lan Party ha desenvolupat mig centenar d’activitats, entre les quals destaquen algunes novetats, com el concurs b-Tactic, de programació en codi obert; la producció en 3D d’un lipdub , que es va gravar el dissabte a la tarda i que més tard es va poder veure per internet; el concurs d’Instagram, de fotos fetes amb la xarxa social de fotografies amb més seguidors a escala internacional; el concurs de Mashups de Google, d’aplicacions basades en les dades obertes de la Paeria, per dinamitzar la creació de noves aplicacions web; o el campionat de Pinball, amb una pantalla multi taules amb so espectacular.
A més, s’ha fet una jornada tècnica d’estratègies de producció, de dues hores, amb l’especialista lleidatà i co-dissenyador del projecte, Pep Oriol. En aquesta sessió s’ha vist com fer la producció més adequada per assolir el millor rendiment amb el preu més ajustat.
Paral·lelament, també ha tingut lloc Expotaku, per als amants del manga i l’anime, que per segon any consecutiu aprofiten l’esdeveniment per ser-hi. En aquest marc, s’han organitzat diverses activitats, amb més de 400 persones apuntades. Otaku és una paraula japonesa que s’utilitza per anomenar la gent molt interessada en el món de l'anime (dibuixos animats de procedència japonesa), manga (còmic japonès i similar), videojocs i també, a occident, la gent amant de l’animació i la cultura japonesa.

Activitats programades a l’Expotaku: Concursos de Karaoke, Cosplay, Curtmetratges Freaks, AnimeMusicSongs (AudioTrivial Musical), Challenge Accepted!, Torneig de Marvel Vs Capcom 3 (Xbox 360), Súper Street Fighter IV (Xbox 360), Rock Band 3 (Xbox 360), BlazBlue Continuum Shift (Xbox 360), Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations (Xbox 360), Tekken 6 (PS3), Street Fighter x Tekken (PS3), Súper Smash Bros Brawl (Wii), Monster Hunter Portable Freedom Unite (PSP) i Cartes Magic.

Algunes de les dades d’interès de la Lleida Magical Lan Party són la xarxa de 100 megabits simètrics de cabdal amb Internet per a fibra òptica, els 50 tornejos de jocs presencials i online o la posada en marxa de The Pinball Society.